SE PROFILENE PÅ TV 2: Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby er to av mange langrennsprofiler du får se på TV 2 til helgen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SE PROFILENE PÅ TV 2: Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby er to av mange langrennsprofiler du får se på TV 2 til helgen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Slik blir langrennshelgen på TV 2

For første gang i TV 2s historie kan du se verdenscup i langrenn på kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lang tid har NRK hatt rettigheter til å vise verdenscupen i langrenn på lørdag og søndag formiddag. Til helgen må du skru på TV 2 om du ønsker å få med deg verdenscup-rennene fra Davos.

Denne vinteren ser du alle verdenscuprenn på ski og brett i Sveits på TV 2. Kristin Størmer Steira er TV 2s langrennsekspert i mixed zone.

Tidligere i år sikret TV 2 seg tv-rettighetene til alle verdenscuprenn i Sveits for de neste seks årene. Dermed blir det både langrenn, alpint, hopp og snowboard på TV 2 de neste månedene.

Rettighetene i Sveits betyr at TV 2 kommer til å vise verdenscup i alpint fra tradisjonsrike Wengen, Adelboden og Crans-Montana. Startskuddet går i Davos kommende helg med verdenscup i langrenn i mellomhøyden i Sveits. TV 2 har også rettighetene til de to første renn-dagene i Tour de Ski (Val Müstair) på nyttårsaften og 1. nyttårsdag. I Sveits avvikles også ett verdenscuprenn i hopp (Engelberg) og deler av verdenscupen i snowboard.

– Denne vinteren skal TV 2 formidle alle renn på sveitsisk jord, det er faktisk første gang vi har rettigheter til verdenscup, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.

– Vi gleder oss stort til helgens langrenn direkte fra Davos, hopp fra Engelberg neste helg og alpint fra Wengen og Adelboden tidlig i januar. Vi skal også vise langrenn de to første dagene i Tour de Ski. Interessen for vintersport er skyhøy og ambisjonen er selvfølgelig å levere på samme nivå - med våre aller beste folk på plass, sier Espeland.

Det er altså første gang TV 2 sender verdenscup i nordiske grener. Allerede lørdag 10. desember starter det med langrenn i Davos. Kommentatorer blir Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset, mens Siri Nilminie Avlesen-Østlie blir reporter på indre bane. Tidligere langrennsløper og OL-vinner Kristin Størmer Steira er ny på laget og blir ekspert i mixed zone.

– Jeg gleder meg til å prøve en ny rolle, og ikke minst jobbe sammen med gjengen i TV 2. Davos er alltid spennende med mellomhøyde, og ofte litt annerledes resultater. Det var tidligere et av mine favorittsteder å konkurrere, så dette blir gøy. Jeg regner jo med at det blir mange gode norske prestasjoner denne helgen, sier Steira.

Christian Paasche, som også kommenterte langrenn for TV 2 under OL i Sotsji, ser fram til langrennsvinteren på TV 2.

– Det blir utrolig stas med verdenscup-langrenn på TV 2, og Davos-helgen er en prestisjefylt klassiker på kalenderen. Lørdag får vi sesongens to lengste distanserenn så langt, med enkeltstart skøyting 15 kilometer for kvinner og 30 kilometer for menn. De to norske verdenscuplederne, Heidi Weng og Martin Johnsrud Sundby, er selvfølgelig favoritter, men kommer til å bli angrepet fra alle kanter, også fra sine egne! Davos ligger på nesten 1600 meter over havet, såkalt «mellomhøyde», og enkelte skiløpere takler denne ekstra utfordringen langt bedre enn andre når de skal presse seg maksimalt, sier Paasche.

– Søndag er det sesongens første skøytesprint og nok et gjensyn med det nye norske stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo. Det er også verdt å nevne at sprinten under VM i Lahti i februar er nettopp skøyting. Det kommer til å bli to kanonspennende langrennsdager i Davos, sier Paasche.

Jørn Sundby blir hovedkommentator for hopp, og Marius Skjelbæk blir hovedkommentator for alpint.

Sendetider for vintersport på TV 2 2016/2017:

Davos (langrenn fri teknikk), lørdag 10. desember:
Kl. 10.30: Langrenn, 15 km fri teknikk, kvinner
Kl. 14.00: Langrenn, 30 km fri teknikk,

Davos (langrenn sprint), søndag 11. desember:
Kl. 14.00: Langrenn sprint, fri teknikk, menn og kvinner

Engelberg (hopp), lørdag 17. desember:
Kl. 15.30: Hopp i Engelberg

Engelberg (hopp), søndag 18. desember:
Kl. 13.30: Hopp i Engelberg

Val Mustair (Tour de Ski, langrenn Sprint), lørdag 31. desember:
Kl. 14.00: Langrenn sprint, menn og kvinner, Val Mustair

Val Mustair (Tour de Ski, langrenn jaktstart), søndag 1. januar:
Kl. 12.30: Langrenn 10 km jaktstart menn, Val Mustair
Kl. 14.00 Neste generasjon
Kl. 15.00: Langrenn 5 km jaktstart, kvinner, Val Mustair

Adelboden (storslalåm, menn), lørdag 7. januar:
Kl. 10.00: Storslalåm, menn

Adelboden (slalåm, menn), søndag 8. januar:
Kl. 10.00: Slalåm

Wengen (kombinasjonen, menn), fredag 13. januar:
Kl. 10.00: Kombinasjon menn, Wengen

Wengen (utfor, menn), lørdag 14. januar:
Kl. 12.00: Utfor, menn, Wengen
Kl. 14.00: Snowboard fra Crans Montana, halfpipe

Wengen (slalåm, menn), søndag 15. januar:
Kl. 10.00: Slalåm, menn, Wengen