– En marerittkveld for innbytter Fellaini

Zlatan Ibrahimovic trodde han skulle bli matchvinner, men så kom Marouane Fellaini inn fra benken og skaffet Everton straffespark.

Everton – Manchester United 1-1:

Zlatan Ibrahimovic lobbet ballen i mål over en Everton-keeper Maarten Stekelenburg på fullstendig bærtur like før pause.

Svenskens spektakulære lobb så lenge ut til å bli kampens eneste, men tre minutter før slutt ødela innbytter Marouane Fellaini alt for Manchester United.

På klønete vis laget han straffespark da han felte Idrissa Gana innenfor 16-meteren, og Leighton Baines utlignet til 1-1 fra straffemerket for Everton.

I intervjuet etter kampen svarte José Mourinho kun «ingen kommentator» på spørsmål om hva han synes om Fellainis klønete innhopp.

– Jeg har ingen tanker om det. Ingen kommentar, sa Mourinho, ifølge BBC.

– Vi var det beste laget på banen og resultatet reflekterer ikke det, mente han.

Han ville heller ikke svare på om Marcos Rojo skulle vært utvist i første omgang.

– Ingen kommentar, sa en usedvanlig ordknapp Mourinho etter kampen.

Simen Stamsø Møller beskriver innhoppet som en marerittkveld for Fellaini. Midtbanespilleren kom inn i det 85. minutt og laget straffespark to minutter senere.

– Det var Fellainis andre berøring etter at han kom inn, og da laget han straffespark. Og straffesparket var det ingenting å si på, mente TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Marouane Fellaini kom inn og laget straffespark i sin jubileumskamp. En marerittkveld for Marouane Fellaini. Han var klønete og ødela alt for Manchester United, konstaterte kommentatoren.

Brede Hangeland utpeker Fellaini til Uniteds syndebukk.

– Men dette må gjøre vondt for Fellaini. Han kom inn og laget straffespark på sin gamle hjemmebane nesten rett fra benken. Straffesparket var klart, mente han.

Manchester United ligger etter 1-1-kampen mot Everton på en sjetteplass med 21 poeng etter 14 kamper.

Ekspertene mener Manchester United allerede er ute av tittelkampen.

– Mot Everton var det ekstremt viktig for United å få tre poeng. Manchester United produserte ikke nok til å vinne. Det er umulig for dem å ta igjen teten nå, slo Ronny Deila fast.

Hangeland er enig.

– Manchester United har samlet for få poeng ti nå. Jeg tviler på det er mulig å hente igjen 13 poeng på suverene Chelsea. José Mourinho har mye å tenke på om dagen, mente han.

Ekspertene om Rojos skrekktakling: – Et ildrødt rødt kort!
Marcos Rojo var heldig som unngikk direkte rødt kort da han stupte inn med begge knottene i en duell med Idrissa Gana Gueye etter et 15 minutters spill.

Rojo slapp unna med gult kort for skrekktaklingen.

– Det var en tofotstakling og han viste knottene rett mot dommer. Utrolig at det ikke ble rødt, sa Brede Hangeland, og fikk støtte av Ronny Deila i studio:

– Det var et ildrødt kort og taklinger som må slås ned på. Everton-spilleren var heldig som kom unna fra taklingen uten en alvorlig skade, mente Ronny Deila.

Zlatan scoret etter utrolig lobb
Etter en drøy halvtime fikk Manchester United frispark i farlig posisjon utenfor 16-meteren. Zlatan Ibrahimovic skjøt frisparket rett i muren.

Tre minutter før pause fikk Zlatan ballen i nettet. Svensken slo til med en helt utrolig lobb fra rundt 20 meter, og sendte Manchester United i ledelsen etter av Everton-keeper Stekelenburg havnet skikkelig på bærtur.

– Det var en utrolig lobb, og ballen snek seg inn til slutt. Men hva i all verden drev keeper Stekelenburg med der? Det var rett og slett fryktelig keeperspill, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast om scoringen.

Han fikk støtte av Brede Hangeland.

– Det er noe av det merkeligste keeperspillet jeg har sett. Hva i all verden gjorde keeperen så langt ute. Det var rett og slett hårreisende keeperspill, slo Hangeland fast.

– Jeg skjønner ikke at det er mulig å gjøre så grove feil på dette nivået, mente Ronny Deila om keeperspillet.

Etter pause kunne Ander Herrera doblet ledelsen da fikk ballen i god posisjon i boksen, men skuddet gikk i tverliggeren og ut etter 55 minutters spill.

Men Everton far også farlig frempå ved flere anledninger. Everton-spillernes avslutninger ble imidlertid effektivt stoppet av en strålende opplagt David De Gea.

Tre minutter før slutt ødelag imidlertid innbytter Fellaini alt da han laget straffespark til Everton.

Leighton Baines tok ansvar og utlignet til 1-1 fra straffemerket.

Mkhitaryan inn – Mata ut
José Mourinho var tilbake på Manchester Uniteds benk etter sin suspensjon i oppgjøret mot Everton.

Assistentmanager Rui Faria har i Mourinhos karantenefravær ledet klubben i to kamper denne sesongen. De kampene har endt med to seire og sju scoringer.

Mourinho ga igjen Henrik Mkhitaryan tillit fra start.

Kantspilleren var helt ute i kulden i starten av sesongen, men var tilbake i varmen mot West Ham i ligacupen sist og ble fortjent kåret til banens beste etter den sterke 4-1-seieren.

– Mkhitaryan er en vanvittig bra spiller og er på mange måter Uniteds formsspiller for øyeblikket, men det er spesielt at Juan Mata forsvant ut, mente TV 2-ekspert Petter Myhre før kampstart.

Slik startet lagene:

Everton (4-2-3-1): Stekelenburg - Coleman, Williams, Funes Mori, Baines - Barry, Gueye - Mirallas, Cleverly, Bolasie - Lukaku

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Carrick, Herrera - Mkhitaryan, Pogba, Martial - Ibrahimovic

Dommer: Michael Oliver (Northumberland)