– Han har ikke vist noe som tilsier at han er god nok

Målvakt Loris Karius slaktes etter Liverpool-kollapsen mot Bournemouth.

Bournemouth-Liverpool 4-3

Se sammendrag øverst.

Tre minutter på overtid, på stillingen 3-3, fomlet Liverpool-keeper Loris Karius et langskudd rett i beina på Bournemouths Nathan Aké.

Aké kranglet ballen inn, og fullbyrdet dermed et utrolig comeback fra 1-3 til 4-3.

Også på et par av de andre målene sitter man igjen med følelsen av at Liverpools sisteskanse kunne ha gjort det bedre.

Nå stilles spørsmålet om Loris Karius bør vrakes, og i tilfelle gi plass til mannen han dyttet ut fra startelleveren: Simon Mignolet.

– På åtte starter for Liverpool har han ikke vist meg noe som antyder at han er god nok på dette nivået, sier den tidligere Liverpool-spilleren og Sky Sports-eksperten Jamie Carragher ifølge Liverpool Echo.

– Han har ikke vært overbevisende i en eneste kamp. Det er fortsatt tidlig for ham, men han må forbedre seg enormt.

– Noen har nok kritisert Carragher også

Jürgen Klopp ble konfrontert med Carraghers uttalelser, og svarte i retning av: Jeg er ikke enig, men jeg vil forsvare din rett til å si det.

– Jeg har ingen problemer med at han sier det. Dersom du gjør feil, så blir du kritisert. Jeg er sikker på at noen har kritisert Jamie Carragher i hans karriere, sier Klopp.

– Han var ikke heldig på det siste målet. Han gjorde egentlig en god redning, så dette sier ingenting om ham.

Liverpool ledet 3-1 med 15 minutter igjen, og hadde tilsynelatende kontroll. De var utrolig nærme 4-1, men Bournemouth ble reddet av mållinjeteknologi.

Gufs fra fortiden

Istedet kontret vertene inn redusering, etter bra spill, men ikke en utrolig avslutning.

– Vi må sette et stort, stort spørsmålstegn ved keeperspillet til Karius der, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Ballen gikk under hånden til burvokteren.

– Når forsvaret ditt er under press, trenger du av og til at keeperen redder deg, og han var milevis unna Frasers scoring, sier Jamie Carragher som mener det minner om tidligere sesonger.

– For ofte i de siste to eller tre årene har Liverpool falt fra hverandre når de blir satt under press. Den bakre fireren og keeperen kan ikke håndtere det.

Delte meninger

Det er i tilfelle et dårlig omen for Liverpool, som virkelig har fått troen på at de kan vinne tittelen denne sesongen.

– Karius har gradvis blitt bedre, men dette var mange steg tilbake. Han var usikker og ikke overbevisende, selv da de røde ledet, skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

Alternativet er Simon Mignolet. Spørsmålet er om det er godt nok, eller noe særlig bedre.

Og svikt i avgjørende kamper er et gjentagende problem. Lokalavisen er klar på at kampen mot Bournemouth egentlig var en «must win»-kamp.

– Liverpool har kvaliteter, ja. Men karakteren og styrken i bredden til å kapitalisere på øyeblikk som dette... Klopp hevder de har det. Det er imidlertid veldig delte meninger om det, skriver Doyle.