Ekspert hyller spillerne for bråket: – Det er dette som gjør fotballen så fantastisk

Gary Neville kommer med en skikkelig brannfakkel og hyller spillerne for bråket som oppstod i sluttminuttene av oppgjøret mellom Manchester City og Chelsea.

Fotballelskere ble servert en ellevill forestilling mellom Manchester City og Chelsea lørdag.

På overtid satte Sergio Agüero inn en takling i knehøyde på Chelseas brasilianske midtstopper David Luiz.

Da kokte det fullstendig over. Chelsea-spillerne reagerte på den røffe behandlingen av Luiz. Agüero fikk en tidlig dusj, og det samme gjorde lagkamerat Fernandinho etter bråket som oppsto i kaoset.

TV-bildene viser at Fernandinho tok strupetak på Cesc Fabregas, og City-spilleren kan nok vente seg en lang straff etter det røde kortet.

Spillerbråket hylles av ekspert
Bråket som oppstod i sluttminuttene av oppgjøret ble raskt fordømt av de fleste fotballekspertene verden rundt.

Men den tidligere Manchester United-backen Gary Neville deler ikke den oppfatningen.

Den nåværende Sky Sports News-eksperten hyller spillerne for tumultene og sier at han har savnet slike episoder i Premier League de siste årene.

– Kanskje det hele startet med det som var en hodeløs takling av Agüero, som jeg ikke likte. Men når vi snakker de gamle klassiske kampene i Premier League så snakker vi om dem som de skulle ha vært folkeeventyr nå, sier Neville til Sky Sports News, og slår fast:

– Det snakkes om dem som om det skulle vært legendariske kamper, og folk nevner alltid «husker du bråket i spillertunnelen da Arsenal møtte Manchester United?», fortsetter eksperten.

Og slår fast:

– Derfor er faktisk slike øyeblikk som oppstod mellom Manchester City og Chelsea episoder som gjør fotballen så fantastisk. For det finnes mer enn nok helt ordinære kamper i fotballens verden, mener han.

– Jeg fikk alt jeg ønsket meg
Neville mener oppgjøret mellom Manchester City og Chelsea er en kamp folk sent vil glemme.

– Denne kampen vil jeg virkelig alltid huske. Det var rett og slett fantastisk. Det var dette jeg kunne håpe på fra Manchester City og Chelsea. Førsteplass mot andreplass, mye på spill og mye lidenskap, sier Neville, som viser full forståelse for at det ble tendenser til slagsmål etter at Chelsea hadde snudd kampen fra 0-1 til 3-1-seier.

– Jeg ønsket meg skuffede spillere, jeg ønsket meg sårede spiller, og jeg ønsket at spillerne ville få en reaksjon om resultatet ikke gikk deres vei. Jeg fikk alt, sier eksperten.

– Vi snakker her om spillere som forsvarte drakten sin med lidenskap og som stod opp for sine lagkamerater. Dersom en lagkamerat blir stygt taklet, så er det forventet at lagkameratene stormer inn og forsvarer ham. Jeg har gjennom hele sesongen hørt om spillere i Premier League som ikke bryr seg om andre enn seg selv, og at de mangler lojalitet og lidenskap. Men både Chelsea og Manchester City viste at ingen av spillerne mangler det i disse klubbene, konstaterer Gary Neville.