– En magisk kveld for en magisk spiller

Arsenal er ubeseiret i 13 kamper på rad og klatret opp i ryggen på Chelsea etter sin imponerende 5-1-seier mot West Ham. Alexis Sanchez scoret hat trick i storseieren.

West Ham – Arsenal 1-5:

Først serverte Alexis Sanchez Mesut Özil, så scoret han selv hat trick.

Chileneren ble kampens store spiller da Arsenal slo West Ham 5-1 og klatret opp til en foreløpig andreplass på tabellen – tre poeng bak Chelsea.

– Sanchez var rett og slett briljant. Han er så hurtig at han bare løper fra motstandernes forsvar. Han er på mange måter lik Sergio Agüero. Du bare gir ham ballen, så skaper han farligheter. Alexis er en fantastisk spiller og det er strålende å ha ham på laget, sa Arsenals midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain om sin lagkamerat etter kampen.

Sanchez ble også hyllet av manager Arsene Wenger.

– Det tok litt tid før han ble mentalt klar for kampen. Men han er en «fighter» og en vinner og han leverer alltid noe spesielt. Han er rask, teknisk og har vært helt fenomenal for oss, sa Wenger etter kampslutt.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad roste hat trick-helten Sanchez opp i skyene.

– En magisk kveld for en magisk spiller. Finnes det noen hetere i Premier League for øyeblikket? Det han leverte mot West Ham var rett og slett verdensklasse, sa Wikestad, og fortsatte sin hyllest:

– For en kraft, for en styrke og for en spiller Sanchez er! Da han satte inn 2-0-scoringen så gjorde han det på utsøkt vis. Hat trick og målgivende pasning. Sanchez var i en klasse for seg, skrøt Wikestad.

Premier League-studio var enig.

– Sanchez scoret tre mål. Han har teknikk, kraft og balanse. Det han gjør er det ikke mange som gjør etter ham. Det var en nytelse å se på Sanchez, sa Ronny Deila.

– For en spiller, det er rett og slett klasse. Sanchez var så god at han nesten hånet motstanderne, konstaterte Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Arsenal er etter 4-1-seiere mot West Ham nå ubeseiret i 13 kamper på rad i Premier League. Sanchez har totalt scoret elleve mål på 14 kamper i Premier League hittil.

Sanchez fant Özil
Arsenal skapte flere gode muligheter til å score i løpet av kampens første 15 minutter. Alexis Sanchez var bare centimetre på å få tåen på ballen foran åpent mål etter pasning fra Monreal.

Etter 22 minutters spill fikk Arsenal omsider ballen i nettet.

Alexis Sanchez spilte fri Mesut Özil foran blank kasse, og tyskeren sendte Arsenal enkelt opp i 1-0-ledelse.

– Det var et West Ham-forsvar helt i oppløsning, og Arsenal tok fortjent ledelsen, konstaterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

– West Ham var ikke farlige i det hele tatt
I det 34. minutt kunne Alexis Sanchez doblet ledelsen. Han ble spilt alene med keeper, men fikk ballen for langt foran seg og West Ham fikk avverget.

West Ham yppet seg litt mot slutten av omgangen, men Arsenal kunne gå til pause med en fullt fortjent 1-0-ledelse.

– West Ham var ikke farlige i det hele tatt, og fortsetter Arsenal slik i andre omgang så vil dette bli en komfortabel seier for dem, slo Ronny Deila fast i pausen.

– Utsøkt av Sanchez
Etter Arsenals forrykende første 45 minutter våknet West Ham mer etter hvilen.

West Ham produserte en rekke sjanser og presset Arsenal bakover på banen.

Men Arsenal var farlige på kontringer. Drøye 20 minutter før slutt fikk Arsenal en eventyrlig dobbeltsjanse til å øke ledelsen, men West Ham-keeper Randolph stoppet begge avslutningene.

Like etter fikk Alexis Sanchez sjansen igjen. Fra skrått hold gjorde chileneren alt selv og satte inn 2-0-ledelse for Arsenal på strålende vis.

– Det var glimrende gjort av Sanchez. Han gjorde alt selv når Arsenal trengte det som mest. Det kan stilles spørsmålstegn ved forsvarsspillet til West Ham i forkant, men prestasjonen til Sanchez var utsøkt. Wenger vet utmerket godt betydningen av den scoringen, sa Kasper Wikestad etter 2-0-scoringen.

Drøye ti minutter før slutt viste Sanchez seg nok en gang frem. Fra 16 meters hold lurte han inn et skudd i lengste hjørnet og sendte Arsenal opp i 3-0-ledelse.

Men bare noen minutter senere reduserte innbytter Andy Carroll for West Ham i sin første Premier League-kamp denne sesongen. Carroll styrte inn returen etter et frispark.

Arsenals var imidlertid ikke ferdigscoret. Fem minutter før kamp drepte Oxlade-Chamberlain kampen da han satte inn 4-1-scoringen. Og om ikke det var nok, så fullførte Sanchez sitt hat trick da han kom alene med keeper og chippet inn 5-1-scoringen for Arsenal.

West Ham ble ydmyket i sin egen storstue.

Slik startet lagene:

West Ham: Randolph, Collins, Ogbonna, Reid, Fernandes, Noble, Obiang, Masuaku, Fletcher, Payet, Lanzini

West Ham innbyttere: Adrian, Nordtveit, Arbeloa, Feghouli, Carroll, Zaza, Ayew

Arsenal: Cech, Gabriel, Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin, Xhaka, Walcott, Ozil, Oxlade-Chamberlain, Alexis

Arsenal innbyttere: Ospina, Gibbs, Holding, Ramsey, Elneny, Iwobi, Lucas