SUVEREN: Martin Fourcade skjøt feilfritt og knuste resten av verdenseliten. Photo: Anders Wiklund.
SUVEREN: Martin Fourcade skjøt feilfritt og knuste resten av verdenseliten. Photo: Anders Wiklund. Foto: Tt News Agency

Fourcade tok rotta på de norske skiskytterne nok en gang

Martin Fourcade var helt utilnærmelig i sprinten i Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Fourcade vant sprinten i skiskyting i Ôstersund lørdag. Hjemmehåpet Fredrik Lindström ble nummer to, mens tyske Arnd Peiffer kapret 3. plassen.

Fourcade skjøt fullt hus både på liggende og stående skyting. I sporet var franskmannen som vanlig svært solid. I mål skilte det hele 41,5 sekunder ned til andremann Lindström.

Emil Hegle Svendsen sto over normaldistansen torsdag. Det så ut som et lurt trekk, for Svendsen skjøt fullt hus på første liggende skyting. På stående skyting måtte nordmannen tåle én bom. Dermed røk seiersmuligheten for trønderen.

Svendsen endte til slutt på 14. plass.

– Jeg hadde håpet å være enda høyere opp. Jeg er ikke fornøyd, sier Svendsen til TV 2.

Han er imponert av Fourcade, som virker uslåelig for øyeblikket.

– Å vinne med 41 sekunder er ganske mye. Jeg håper det ikke fortsetter sånn i all evighet. Vi burde hatt noen i topp ti, erkjenner Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen fikk ned ti av ti blinker, men veteranen klarte ikke å matche de beste i sporet. Bjørndalen ble beste nordmann på 12. plass. Bjørndalen var hele 58 sekunder bak Fourcade.

– Det er skikkelig dårlig. Resultatmessig er det ikke bra. Jeg gjorde et bra løp, men det er synd at det er så mange som er bedre enn meg, sier Bjørndalen til TV 2.

Han lå som nummer fem etter siste skyting.

– Jeg følte meg bedre på sisterunden i dag enn sist løp, men det er mange som er råspreke nå. Det blir gått fort, sier han.

Johannes Thingnes Bø forlot stadion uten å prate med media.