Conte vant managerduellen – Chelsea skaffet seg luke på topp

Chelseas brasilianere hedret fotballaget Chapecoense etter flytragedien da de sikret Contes åttende strake seier i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Chelsea 1-3 (1-0):

Lørdag møttes kanskje de to største tittelutfordrerne i Premier League.

Manchester City startet best, og tok ledelsen da Chelsea-midtstopper Gary Cahill på klønete vis satte ballen i eget nett.

City skapte sjanse på sjanse, men det var gjestene som var giftigst foran mål. Diego Costa og Willian sørget for en luke på fire poeng ned til City og Liverpool, og en rekke på åtte strake seire i ligaspill for de mørkeblå.

– City var lenge gode, og var lenge med i kampen. Mange vil mene hjemmelaget fikk dommeravgjørelser mot seg. Det er en del av gamet, og det tjente Chelsea på denne dagen. Åtte strake nå. Det begynner å minne José Mourinhos storhetstid, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

På tampen tok oppgjøret fyr. Agüero taklet David Luiz, og i etterkant ble både argentineren og lagkamerat Fernandinho utvist.

Se bråket i kampsammendraget i videovinduet øverst!

– Det er soleklart rødt kort for taklingen. Agüero får ballen for langt foran seg. Det er helt riktig å gi rødt der. Det er nesten enda verre oppførsel av Fernandinho. Han tar kvelertak på Fàbregas. Det er imponerende av spanjolen å beholde roen der, mens Fernandinho gjør det han kan for å provosere, sa Brede Hangeland i Premier League-sudio.

Fram og tilbake
Begge lag gikk inn i duellene med full kraft, og gigantoppgjøret vippet fram og tilbake fra første stund.

Etter åtte minutt ville City ha straffe. David Silva passerte Gary Cahill, som gikk ned for å blokkere ballbana. Hjemmelaget mente Chelsea-spilleren var i ballen med armen, men dommer Anthony Taylor vinket spillet videre.

I det 25. minutt ble et innlegg fra Kevin De Bruyne headet i mål av Fernandinho. Dessverre for hjemmesupporterne ble scoringen annullert for offside.

Chelsea kontret i påfølgende angrep. Hazard ble spilt fri bak City-forsvaret. Belgieren tok seg forbi Bravo i City-målet, men valgte en pasning ut i feltet i stedet for å prøve skudd, noe som gjorde at vertene fikk ryddet opp.

Like før pause ble İlkay Gündoğan felt i Chelseas 16-meter i det han skulle gå på skudd, men heller ikke denne gang valgte dommeren å blåse i fløyta.

Det så ut som at lagene skulle gå målløse til pause. Helt til Jesús Navas kom seg rundt på høyrekanten. Innlegget gikk i beinet til Cahill, som på klønete vis klarte å styre ballen inn i eget nett.

– Typisk for en spiller som er veldig høyrebeint. I stedet for sette breisida med venstrefoten til, eventuelt stupheade, så blir det et klønete selvmål, sa Brede Hangeland i Premier League-studio.

Brasiliansk dynamitt
Andre omgang begynte som den første, med høy intensitet og flere sjanser.

I det 54. minutt gjorde Marcos Alonso et dårlig tilbakespill. Agüero snappet opp ballen, men Cahill reddet gjestene fra enda et baklengs.

To minutt seinere føler kanskje De Bruyne han burde ha doblet ledelsen for City. Navas la hardt inn foran mål, og fra fire meter gikk De Bruynes avslutning i tverrligger og ut.

Like etterpå satt utligningen fra Contes menn. Chelsea fikk ballen opp i Citys 16-meter. Der var Costa råsterk i duellen med Otamendi. Brassen presset vekk forsvareren og fikk avsluttet hardt og lavt forbi Bravo i City-målet.

City klarte ikke å score på sjansene de fikk, og i det 70. minutt ga innbytter Willian de mørkeblå ledelsen på Etihad. Brassen ble spilt fri i bakrommet, og alene med keeper satte han ballen trygt i det lengste hjørnet.

Brassene hedret fotballaget Chapecoense etter flytragedien.
Brassene hedret fotballaget Chapecoense etter flytragedien.

Contes hardarbeidende mannskap kontret inn en 3-1-ledelse like før slutt. Hazard fikk æren av å sette punktum for en ellevill forestilling.

London-klubben topper ligaen fire poeng foran City og Liverpool etter en råsterk prestasjon i Manchester.

Lagene:

Man. City (3-4-3): C. Bravo - N. Otamendi, J. Stones, A. Kolarov - L. Sané, I. Gündogan, Fernandinho, D. Silva - J. Navas, S. Agüero, K. De Bruyne.

Chelsea (3-4-3): T. Courtois - C. Azpilicueta, G. Cahill, David Luiz - V. Moses, C. Fàbregas, N. Kanté, Marcos Alonso - Pedro, Diego Costa, E. Hazard.