Northug: – Det dufter dameparfyme av senga mi

Petter Northug jr. slår tilbake verbalt etter å han blitt knust av romkameraten.

LILLEHAMMER (TV 2): Emil Iversen ble beste nordmann med andreplass på sprinten. Det smakte bra for romkameraten til Petter Northug.

– Vi har en avtale om at det alltid skal være en fra rommet på pallen. Vi snakket om det i natt, sier Iversen.

– I natt, sover dere ikke om nettene?

– Nei, Vi sover ikke på nettene. Vi sover på dagtid, he, he.

Kjærestemobbing

Petter Northug var heller ikke sen med å sette ut nye rykter om en romanse mellom romkameraten, og svenske Stina Nilsson. På pressekonferansen på torsdag, avslørte Northug at den svenske sprintyndlingen hadde vært på besøk hos Iversen da han ankom.

– Jeg har som minstekrav å ha en seng å sove i når jeg er på verdenscup. Det har jeg fått. Men det dufter fortsatt dameparfyme av den, humrer han.

Og får mer vann på mølla når han hører at Stina Nilsson brakk staven under dagens løp.

– Det kan jeg ikke kommentere. Det må du nesten spørre Emil om hvorfor hun brakk staven, ler Northug.

Og som sagt, så gjort.

– Brakk Stina staven? Det visste jeg ikke. Leit å høre. Det er alt jeg kan si om det, ler Iversen bår han blir konfrontert med oppfordringen fra romkameraten.

– Nok nå

Men samtidig synes han at mobbingen begynner å gå litt langt.

– Det har blitt nok nå. Nå må vi roe oss litt. Det har jeg sagt til Petter og de andre. Mest for Stina sin del. Hun er en hyggelig jente, sier Iversen.

– Men nå lurer vi på om det noe mellom dere?

– Nei, vi er bare gode venner. Jeg skal ringe på hvis vi blir kjærester, forlovet, eller gift. Det skjer nok ikke, svarer han.

Men Petter Northug gir seg ikke.

– Det er sikkert verre for Stina å takle dette, enn å takle astmadebatten. Det blir interessant å følge utviklingen her.

Fornøyd sporstlig

Selv om det småkjettes om private ting, så var begge romkameratene fornøyd med det sportslige. Selv om svenske Calle Halfvarsson ble for sterk.

– Han er kjempesterk. Heldigvis kom jeg nærmere enn i prologen. Jeg var ikke ni sekunder bak til slutt. Men det fungerer bra. Selv om jeg har fått juling på trening i høst, så er det viktigere at resultatene blir bra når sesongen begynner, sier Iversen.

Northug så heller ikke skuffet ut etter å ha blitt slått ut i semifinalen. Etter et meget overbevisende kvartfinaleheat.

– Jeg kjenner at jeg er tung av trening, og har mye å gå på. Men det er sånn det skal være. Forhåpentligvis greier jeg å gå godt på 10 kilometer i ei løype som overhodet ikke passer meg, så kan jeg komme i ei god gruppe med folk som jager bak på søndag, sier Northug.