Rundt seks millioner mennesker fulgte med på VM i sjakk der Magnus Carlsen ble verdensmester – igjen. Norske medier har selvsagt fulgt sjakkongen tett, men også medier verden over har omtalt Carlsens triumf.

The Telegraph har skrevet en lengre sak om matchen der Carlsen knuste russiske Sergey Karjakin, der de også har tatt med gratulasjoner fra Carlsen-fans.

En av dem som ser opp til Carlsen er ni år gamle Pippa Millstone, som var til stede for å se kampen.

– Magnus Carlsen er helten min fordi han tar sjanser, han er en veldig spennende spiller, sier hun til den britiske avisen.

Mozart i sjakkverdenen

Danske Politiken hyller Carlsen som et «skakgeni», en stjerne, og skriver at Carlsen vant partiet overlegent. Svenske Aftonbladet er ikke like rause med adjektivene, men skriver at hele Norge igjen holdt pusten, og omtaler Carlsen som «landets superstjerne».

Wall Street Journal erklærte Carlsen for en Mozart i sjakkverdenen allerede da han var 14 år gammel. Det har han levd opp til. Den italienske nettavisen San Marino og New York Times beskriver ham som nettopp det etter gårsdagens storslagne seier.

Også i indiske medier refereres Carlsen til som historisk.

– Seieren plasserer Carlsen nærmere en status som sjakklegende skriver OutlookIndia.

Business Insider omtaler Magnus sitt dronning-trekk som briljant, den franske avisen Le Monde følger opp med å beskrive mesterskapet som uforglemmelig og som Carlsen på sitt beste. Den spanske avisen El Mundo skriver at dette var en velfortjent seier.