OVERTAR ENGLAND: Gareth Southgate. 
OVERTAR ENGLAND: Gareth Southgate.  Foto: Carl Recine

Southgate fikk drømmejobben: – Jeg er ekstremt stolt

Gareth Southgate skal være engelsk landslagssjef de neste fire årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere forsvarsspilleren ble presentert onsdag ettermiddag. Southgate skal lede England i resten av VM-kvalifiseringen og den neste EM-kvalifiseringen.

Southgate har den siste tiden trent England på midlertidig basis etter at Roy Hodgsons erstatter Sam Allardyce måtte gå av etter bare én kamp som A-landslagssjef.

– Ekstremt stolt
– Jeg er ekstremt stolt over å ha blitt ansatt som England-manager. Jeg er klar over kravene som ligger i denne jobben, og nå vil jeg gjøre alt for at min jobb her ender med suksess, sa Southgate i en pressemelding.

Han tror alt ligger til rette for at England kan komme langt i sluttspillene fremover.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med disse spillerne i de fire siste kampene, og jeg mener at potensialet er enormt. Jeg lover jeg skal gjøre alt for at England får et landslag å være stolt over, og som skal være morsomme å se på. For meg starter det harde arbeidet nå, sier Englands nybakte landslagssjef.

Fikk selv 57 landskamper
Sam Allardyce forlot jobben som landslagssjef etter at det kom fram i The Telegraph at han skal ha vært villig til å omgå FAs overgangsregler.

Southgate startet med å lede England til 2-0 mot Malta i sin første kamp som landslagssjef. Deretter ble det 0-0 mot Slovenia før Skottland ble slått 3-0. I en privatkamp nylig ble det 2-2 mot Spania.

Som spiller fikk Southgate 57 A-landskamper (to mål) for England. Til tross for over 500 ligakamper, spilte 46-åringen kun fotball for tre klubber: Crystal Palace, Aston Villa og Middlesbrough.

FA: – Vi er henrykt
Formann i Det engelske fotballforbundet (FA), Martin Glenn, er strålende fornøyd med ansettelsen av Southgate.

– Vi er henrykt over å kunne bekrefte Gareth som Englands manager. Han har kjennskap til internasjonal fotball og utvikling, og det er viktig for oss, sier Glenn i en pressemelding.

– Han har gjort det ekstremt bra i løpet av de fire kampene han har vært sjef, og han imponerte oss virkelig i intervjuprosessen. Gareth er en stor ambassadør for det FA står for. Han er en taktisk god fotballeder og han er en vinner, og det er en viktig del av jobben, konkluderer FA-sjefen.