Motstanderen vil gi cuptittel til flykrasj-rammet klubb

Atlético Nacional vil la Chapecoense få tittelen som vinner av Copa Sudamericana. Tirsdag var det brasilianske laget involvert i en flystyrt. Kun to spillere overlevde.

Fotballverden er i dyp sorg etter den tragiske flyulykken i Colombia.

Se reportasje øverst i artikkelen

Brasilianske Chapecoense var på vei til Medellin for å spille den første av to kamper i finalen av Copa Sudamericana, som er den nest største turneringen i søramerikansk fotball. Vinneren får plass i Copa Libertadores, som er deres Mesterliga.

Minst 75 personer mistet livet i ulykken. Fem personer overlevde. Blant dem var to spillere fra Chapecoense: Forsvarsspiller Alan Ruschel (27) og reservekeeper Jakson Ragnar Follmann (24).

Blant de omkomne var 21 journalister og 48 fra delegasjonen til det brasilianske laget.

Medier i Brasil og Colombia melder nå at Atlético Nacional vil at Chapecoense, som ikke har noen internasjonale titler fra før, skal få tittelen som vinner av turneringen.

– Det er det minste vi kan gjøre, er spiller Gilberto Garcia sitert på.

I Brasil meldes det at Det brasilianske fotballforbundet (CBF) har bedt Det søramerikanske forbundet (CONMEBOL) om å erklære Chapecoense og Atético Nacional som delte vinnere av Copa Sudamericana.

Dermed får begge lag spille Copa Libertadores neste sommer, mens Chapecoense får et insentiv til å begynne å bygge seg opp igjen etter tragedien. CONMEBOL har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, men har innstilt alle aktiviteter.

En rekke klubber i den brasilianske ligaen har begynt å diskutere et samarbeid for å hjelpe Chapecoense på fote igjen. De diskuterer blant annet å låne ut spillere gratis og frede klubben fra nedrykk i tre år.

Laget til Chapecoense.
Laget til Chapecoense. Foto: Nelson Almeida

Både klubber og fotballstjerner over hele verden har vist sin sympati med Chapecoense etter tragedien. Brasil har erklært landesorg i tre dager.

Chapecoense kommer fra den relativt lille byen Chapecó i Santa Catarina. Byen har i overkant av 200 000 innbyggere og ligger helt sør i Brasil. De har tatt steget fra fjerde nivå i 2009 til toppdivisjonen nå.