FORBEREDELSER: Emil Meek gjør, i disse dager, sine siste intense økter før avreisen til Canada og UFC-debuten.
FORBEREDELSER: Emil Meek gjør, i disse dager, sine siste intense økter før avreisen til Canada og UFC-debuten. Foto: Åserud, Lise

MMA-Meek: – Håper jeg kan danke ut både Brækhus og Carlsen

Emil «Valhalla» Meek vil skape MMA-feber i Norge når han går sin aller første UFC-kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drømmen er i ferd med å gå i oppfyllelse for Norges fremste MMA-utøver, Emil Weber Meek.

Lørdag 10. desember går nordmannen sin aller første kamp i The Ultimate Fighting Championship, bedre kjent under forkortelsen UFC. Verdens største organisasjon for mixed martial arts.

28-åringen, som går under kallenavnet Emil «Valhalla», merker at nervene har meldt sin ankomst.

– Gjør jeg det bra på trening så kjenner jeg ikke på nervene, men har jeg en dårlig økt så er det som om hele verden kollapser, sier Meek når TV 2 møter MMA-utøveren i treningslokalene midt i Oslo sentrum.

Til tross for varierende nivå på nervene har alt gått som planlagt for nordmannen i ukene før UFC-debuten.

– Kroppen er veldig bra. Den er akkurat der den skal være. Jeg trener hardt, har sparret noen gode runder. Så alt er som det skal være.

Møter rutinert canadier

UFC 206 i Toronto er arrangementet der Meek for første gang skal prøve seg på høyeste MMA-nivå. Motstanderen, canadiske Jordan Mein, er et år yngre enn Meek, men er en gammel ringrev i MMA-sammenheng. Mannen kjent som «Young Gun» har 39 proff-kamper bak seg, men hans forrige kamp var helt tilbake i januar 2015. Men Meek tror ikke at det er en rusten utgave av canadieren som møter ham i Toronto.

– Det blir en tøff match. Jeg møter en av de beste i divisjonen og forbereder meg å møte den beste utgaven av Jordan Mein, så jeg tenker ikke så mye på comebacket. Er han litt rusten, så er det bra for meg, men det er ikke noe jeg forventer, beretter 28-åringen.

Canadiske Mein har hjemmefordelen, men hans norske motstander tror ikke det blir avgjørende.

– Canadiere er ganske joviale folk, og jeg har med meg en gjeng fra Norge. Så jeg satser på at de 50 fra Norge lager mer lyd enn de 19 950 andre som er der, smiler MMA-utøveren.

– Danke ut både Brækhus og Carlsen

Sportens største stjerne, Conor McGregor, har gjort alt for MMA-interessen i hjemlandet Irland. Emil Meek håper han kan ha den samme effekten på norske TV-seere.

– Jeg håper jeg kan danke ut både Brækhus og Carlsen. Det er flere steg dit og en lang vei å gå, men vi står på. Plutselig har vi MMA i Oslo Spektrum. Det kan være snakke om bare et par år.

Vant skjebnekampen

I mai gikk Meek kampen som ga han inngangsbilletten til UFC.

Rousimar Palhares er et beryktet navn i MMA-verdenen. Brasilianeren ble utestengt fra UFC etter å flere regelbrudd. 36-åringen har, ved flere anledninger, ikke sluppet taket etter at motstanderen overgir seg. Han regnes som for farlig til å slippe til i UFC.

Nordmannen gikk fryktløst til verks da han møtte Palhares i Milano for et halt år siden. Etter 45 sekunder var kampen over. Meek knuste brasilianeren ved knockout.

– Det var en stor risiko for meg. Det er sånn jeg er. Jeg tar store sjanser for å få store gevinster. Jeg får det samme nå med Jordan Mein. Slår jeg han så er jeg plutselig rangert blant de beste i verden, forteller Meek.