TIL TIPPELIGAEN: Trener Eirik Horneland virker svært fornøyd med sin nyeste signering, Bruno Miguel Santos Leite.
TIL TIPPELIGAEN: Trener Eirik Horneland virker svært fornøyd med sin nyeste signering, Bruno Miguel Santos Leite. Foto: FK Haugesund

Snapper to spillere foran nesen på VIF og Viking

Haugesund signerer i dag to Skeid-gutter som har vært på blokken til flere eliteserieklubber.

Viking og Vålerenga har ønsket seg Skeid-talentet Bruno Miguel Santos Leite, men nå har han etter det TV 2 erfarer signert for Haugesund sammen med spisskollega i Skeid, Johnny Buduson.

bekrefter også klubben overgangene på sine sider.

Leite vokste opp i Portugal med foreldre fra Kapp Verde. De siste ni årene har han og familien bodd i Oslo. Leite har spilt for Skeids A-lag siden 2012. 21-åringen var på prøvespill for Viking tidligere i november og trente med Odd i 2015, men nå signerer han altså for Haugesund.

– Vi har signert en spennende spiller med et stort register som kommer fra et veldig godt utviklingsmiljø i Skeid. Bruno er en type som kan prege kamper med gode individuelle ferdigheter, spilleforståelse og stor arbeidskapasitet. Han er dessuten en sentral midtbanespiller som både jobber hardt og som produserer mål og målsjanser, sier FKH-trener Eirik Horneland til klubbens hjemmeside.

PRØVER SEG I TIPPELIGAEN: Johnny Budusson gjorde sine saker svært bra i årets 2. divisjon.
PRØVER SEG I TIPPELIGAEN: Johnny Budusson gjorde sine saker svært bra i årets 2. divisjon. Foto: FK Haugesund

25 år gamle Johnny Buduson blir også en del av Haugesund-troppen kommende sesong. Han scoret denne sesongen 21 mål for Skeid i PostNord-ligaens avdeling 1.

– I FK Haugesund er vi opptatt av spisskompetanse i de ulike posisjonene og Johnnys ekstreme fart og gode avslutningsferdigheter passer slik sett godt inn hos oss. Jeg er opptatt av å ha bakromsspisser og Johnny hører definitivt hjemme i den kategorien, sier Horneland.