Lionel Messi takker Neymar for den målgivende pasningen mot Real Sociedad. 
Lionel Messi takker Neymar for den målgivende pasningen mot Real Sociedad.  Foto: Ander Gillenea

Messi fikset heldig Barca-poeng på marerittbanen

Barcelona med heldig uavgjort borte mot Real Sociedad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Sociedad - Barcelona 1-1

Barcelona hadde ikke vunnet borte mot Real Sociedad på ni år før søndagens oppgjør på Estadio Municipal de Anoeta. Heller ikke denne gangen klarte Lionel Messi & co å bryte forbannelsen.

Kampen endte 1-1 - et resultat ingen av lagene kan si seg fornøyde med.

Real Sociedad var det klart beste laget og spilte til tider Barca ut i førsteomgang. De hadde også de største sjansene, i tillegg til en feilaktig annullert scoring.

For Barcelona sin del var det to viktige poeng som gikk tapt i kampen om den gjeve ligatittelen. Katalanerne ligger nå på andreplass med 27 poeng, seks poeng bak Real Madrid.

Barcelona rundspilt før pause
Det var hjemmelaget som var klart best de første 45 minuttene på Estadio Municipal de Anoeta. La Real hadde også omgangens største sjanser og rundspilte til tider et usedvanlig tamt bortelag. Det gikk 40 minutter før Barcelona fikk den første avslutningen på mål – et langskudd fra Luis Suarez som gikk utenfor.

Etter pause fikk Real Sociedad belønning for strevet. Willian Jose scoret sitt sjuende mål for sesongen etter at Marc-Andrè ter Stegen måtte gi retur på et skudd fra Carlos Vela.

Barcelona svarte etter seks minutter - mot spillets gang. Neymar fosset nedover venstresiden og sendte en ball inn i feltet. Der kom Lionel Messi, tok med seg ballen og hamret inn utligningen. Det var argentinerens niende ligamål for sesongen.

Real Sociedad snytt for scoring
Barcelona hevet seg etter scoringen og kampen åpnet seg litt mer opp. 15 minutter før slutt ble Real Sociedad snytt for en scoring. Carlos Vela fyrte av et langskudd, ballen gikk i tverrliggeren, ned på linjen og ut til Juanmi - som satte ballen i mål. Målet ble ikke godkjent fordi dommerne mente Juanmi stod i offside. TV-bildene viste imidlertid at han ikke var i offside.