Rosberg tok VM-tittelen

Lewis Hamilton gjorde det han kunne i VM-kampen mot Nico Rosberg, men selv seier i sesongavslutningen i formel 1 holdt ikke til å vinne i VM-sammendraget da Rosberg ble nummer to.

FØRSTE VM-tittel: Nico Rosberg kunne juble for sammenlagtseier etter andreplassen i Abu Dhabi Foto: Karim Sahib
FØRSTE VM-tittel: Nico Rosberg kunne juble for sammenlagtseier etter andreplassen i Abu Dhabi Foto: Karim Sahib

Lewis Hamilton måtte vinne sesongavslutningen for å kunne utfordre Nico Rosberg om VM-tittelen i formel 1. Samtidig kunne ikke Rosberg ble bedre enn nummer fire. Men lagkameraten fulgte briten som en skygge hele løpet og sikret seg seieren i VM-sammendraget med en annenplass.

Sebastian Vettel ledet store deler av sesongavslutningen i Abu Dhabi, men etter at Ferrari-føreren skiftet dekk for siste gang smatt Hamilton og Rosberg forbi.

Briten måtte sette sin lit til sine utfordrere for å få Rosberg nedover på resultatlista, og mellom topp fire med Hamilton, Rosberg, Max Verstappen og Sebastian Vettel skilte det bare 2.8 sekunder med fire runder igjen.

Hamilton nektet å høre på lagets ordre om å kjøre på i fronten. I stedet ville han dytte Rosberg nærmere sine konkurrenter. Men Rosberg holdt hodet kaldt og sikret andreplassen og VM-tittelen med fem poengs margin til Hamilton.

Vettel ble nummer tre i sesongavslutningen.

Rosberg vinner dermed VM-tittelen 34 år etter faren Keke Rosberg gjorde det samme. (©NTB)