Skiforbundet og Henrik Kristoffersen møtes neste uke

Alpinisten krever Norges Skiforbund for inntil 15 millioner kroner.

Oslo Tingrett bekrefter i en pressemelding at alpinisten Henrik Kristoffersen har saksøkt Norge Skiforbund for inntil 15 millioner kroner fordi han ikke får lov til å kjøre med sin private sponsor Red Bull på hjelmen.

Det samsvarer med summen TV 2 tidligere har skrevet Kristoffersen ville tjent dersom han hadde eksponert energidrikkeprodusenten på hjelmen.

Saken skal opp i rettsmøte neste uke.

– Det er besluttet at det skal være rettsmøte med muntlige forhandlinger før retten tar stilling til begjæringen. De muntlige forhandlingene skal være onsdag 30. november og torsdag 1. desember, heter det i en pressemelding.

Kristoffersen har, gjennom advokat Odd Stemsrud, begjært en midlertidig avgjørelse i saken i påvente av en rettskraftig dom.

Det opplyses at en midlertidig avgjørelse ikke vil foreligge før 4. desember - datoen for storslalåmrennet i Val d-Isère (flyttet fra Beaver Creek).

Se TV 2s intervju med Kristoffersen tidligere i uken i videovinduet øverst på siden!

Den 9. november innga Kristoffersens advokat begjæring om følgende påstander:

1. Norges Skiforbund v/styrets leder pliktes å tåle at Henrik Kristoffersen inngår individuell markedsavtale (sponsoravtale) med Red Bull GmbH og at Henrik Kristoffersen benytter hjelm/hodeplagg med Red Bull sin logo inntil rettskraftig dom i sak nr. 16-166104TVI-OTIR/05 foreligger.

2. Norges Skiforbund v/styrets leder forbys å ilegge Henrik Kristoffersen sanksjoner, herunder startnekt, som følge av at individuell markedsavtale (sponsoravtale) inngås mellom Henrik Kristoffersen og Red Bull GmbH, inntil rettskraftig dom i sak nr. 16-166104TVI-OTIR/05 foreligger.

3. Norges Skiforbund v/styrets leder dømmes å erstatte Henrik Kristoffersens sakens kostnader med kr 179 687,50.