ANMELDT: Forfatteren Leif GW Persson har deltatt i tv-debatt om Therese Johaug - og blitt anmeldt til Granskningsnämden for radio og tv. Foto: Adam ihse/TT / NTB scanpix
ANMELDT: Forfatteren Leif GW Persson har deltatt i tv-debatt om Therese Johaug - og blitt anmeldt til Granskningsnämden for radio og tv. Foto: Adam ihse/TT / NTB scanpix

Svensk krimforfatter klaget inn til Kringkastingsrådet for Johaug-uttalelse

Uttalelser om skiløperen Therese Johaug i debatt på svensk-tv endte med anmeldelse for den kjente krimforfatteren, Leif GW Persson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i begynnelsen av november at Persson deltok i programmet «Veckans Brott» på SVT der Therese Johaug-saken ble debattert.

Nå er krimforfatteren anmeldt for sine uttalelser til Granskningsnämnden för radio och tv, tilsvarende norske Kringkastingsrådet.

Det er den svenske avisen Expressen som skriver dette.

– Folk lyver

– Kremen som Johaug benyttet er et lovlig preparat. Spørsmålet er om hun har dopet seg eller om hun er uskyldig. Dessverre lyver folk i slike sammenhenger, mer vil jeg ikke si, sa Persson blant annet i tv-debatten.

Heksejakt

Dette fikk en seer til å reagere og vedkommende har altså anmeldt Persson til det svenske Kringkastingsrådet.

I anmeldelsen står det blant annet at «visst har Leif GW Persson rett i at det ikke er begått noe lovbrudd, men han sa også at Johaug i idrettens verden har jukset. En slik uttalelse har ingen relevans fordi Johaug ikke er dømt for doping i sist vinters skirenn».

Anmelderen mener også at at det er merkelig at Johaug-saken i det hele tatt diskuteres i dette programmet.

Og at dette underbygger den heksejakt som media har drevet mot Therese Johaug.

Uforstående

Krimforfatteren, Leif GW Persson, forstår ikke hvorfor han er anmeldt.

– Jeg har ikke sagt at hun har jukset, men vil noen anmelde meg så får ikke jeg gjort noe med det, sier Persson til Expressen.