«Nye Northug»: – Folk får sammenligne meg med hvem de vil

Johannes Høstflot Klæbo bryr seg ikke om å bli sammenlignet med Petter Northug jr. – Vi får se hvem som er raskest når vi møtes, sier 20-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruka (TV 2 Sporten): – Det handler om å ta de sjanser man får og det får jeg prøve på her, sier Johannes Høstflot Klæbo når han slår av en prat med TV 2 på flyplassen i Kuusamo.

Høstflot Klæbo imponerte Ski-Norge på Beitostølen søndag da han vant i suveren stil.

Planen var at kun landslagsløpere skulle delta i verdenscupåpningen i Finland, men sykdomsforfall gjorde at trønderen Høstflot Klæbo ble hasteinnkalt.

Juniorverdensmester.

Den lovende 20-åringen, som ble juniorverdensmester i sprint sist vinter, har allerede debutert i verdenscupen. Det skjedde i Drammen og endte med en hederlig 15. plass.

– Dette her blir jo helt annerledes enn sammenlignet med løpet i Drammen, da kom jeg med på nasjonal kvote og løpet var som et hvilket som helst annet renn. Nå er jeg på laget og da blir det litt større, ja, jeg jeg må innrømme det, forklarer Johannes Høstflot Klæbo.

– Og det betyr at det også kommer forventninger?

– Ja, det forstår jeg. Det blir naturligvis et annet press utenfra, men det største presset legger jeg jo på meg selv. For meg er dette også læring, jeg må ta med meg all erfaring jeg kan høste for jeg satser på noen år fremover som langrennsløper.

Nye-Northug.

– Du, etter seieren på Beitostølen dukket det opp overskrifter i avisene som «nye-Northug», hva synes du om det?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, folk får sammenligne meg med hvem de vil, jeg er meg selv og Petter er også Petter. Så får vi etterhvert se hvem som er raskest på ski.

Det blir ikke noe møte med «nye» og «gamle» Northug i Ruka i Finland. Skikongen mangler overskudd etter mye trening og har valgt å være hjemme i Trondheim. Men neste helg er Petter Northug jr. klar for løpene på Lillehammer.