Håpet lever for Solbakkens FCK - Leicester gruppevinner

Ståle Solbakken og FC København kjempet seg til 0-0 og et litt heldig poeng i mesterligamøtet med Porto. Dermed kan det fortsatt bli avansement til cupspillet.

Poenget betyr at Porto har grepet om annenplassen i gruppe G foran den siste runden. FC København er to poeng på etterskudd, og er avhengig av at gruppevinner Leicester slår Porto i avslutningen. Samtidig må FCK slå poengløse Brugge borte.

Det danske mesterlaget tok et oppsiktsvekkende poeng i mesterligaåpningen borte mot Porto, etter å ha spilt med ti mann i deler av kampene. Tross utvisningen hadde FCK god kontroll.

Svekket FCK
Det samme var ikke tilfellet i Parken tirsdag. Gjestene var det friskeste laget og la press på Solbakkens menn gjennom store deler av oppgjøret. Hjemmelaget hadde periodevis mer enn nok med å rydde unna, virket uorganiserte og slet med å holde ballen i laget.

At oppgjøret likevel endte målløst kan Solbakken blant annet takke keeper Robin Olsen for. Svensken har vært god i mesterligaen denne høsten og var igjen bunnsolid bak et tidvis svært vaklevorent FCK-forsvar. Dobbeltredningen som forhindret Porto-ledelse tidlig i annen omgang var det kolossal klasse over.

Ståle Solbakken mønstret et klart svekket FCK-mannskap til tirsdagens kamp. Nordmannens faste spisspar Andreas Cornelius og Federico Santander er begge skadd og kunne ikke spille.

Sikret gruppeseieren
Leicester sikret seg gruppeseieren ved å slå Club Brugge, som står med null poeng på sine fem kamper, 2-1 tirsdag.

Scoringer fra Shinji Okazaki og Riyad Mahrez holdt til seier, mens Jose Izquierdo scoret Brugges trøstemål.

– Nå må vi fokusere på Premier League. Jeg ønsker å pushe spillerne mine til å tenke på Premier League. Nå som vi er på topp i gruppen er jobben gjort. Vi er veldig nær nedrykk, så nå må vi spille på samme nivå som i Mesterligaen. Når vi ønsker å spille for noe, så oppnår vi noe, sier manager Claudio Ranieri til BBC.