Maren Mjelde er klar for Chelsea. 
Maren Mjelde er klar for Chelsea. 

Norges landslagskaptein klar for Chelsea

Maren Mjelde går fra Avaldsnes til Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avaldsnes- og landslags-kaptein Maren Mjelde er klar for Chelsea. Det melder den engelske klubben på sine sider tirsdag.

Det har lenge vært klart at 27-åringen ikke kom til å fortsette i Avaldsnes etter årets sesong. Mjelde ønsket nye utfordringer i utlandet og hadde blant annet tilbud fra flere Champions League-klubber.

Valget falt altså til slutt på Chelsea, som ble nummer to i den engelske toppdivisjonen for kvinner denne sesongen. (FA WSL)

Der blir hun lagvenninne med blant andre de engelske landslagsspillerne Katie Chapman og Claire Rafferty, samt den svenske landslagskeeperen Hedvig Lindahl.

Mjelde har signert en kontrakt med den engelske klubben som strekker sesg til 2018. Hun slutter seg til den engelske storklubben etter nyttår.

– Jeg er veldig glad for å ha signert for Chelsea Ladies. Prosjektet som Emma (treneren) og klubben jobber med er veldig spennende og jeg ser frem til å møte mine nye lagkamerater og være med på suksessen her. Dette er en viktig periode av karrieren min og jeg trengte en ny utfordring etter en sesong med suksess i Norge. Jeg ønsker å vinne trofeer og forbedre meg som spiller og jeg tror jeg klarer å gjøre det i Chelsea, sier hun til klubbens nettsider.

Chelsea Ladies-manager Emma Hayes er fornøyd med signeringen.

– Å signere Maren er en solid intensjonserklæring. Hun er en toppspiller med erfaring fra tre tøffe europeiske ligaer og har vært en gjenganger på det norske landslaget siden hun var tenåring. Vi har vært ute etter en spilller som kan føre meg seg erfaring og lederegenskaper til gruppen og Maren passer perfekt inn i så måte, sier Hayes.

Mjelde har en fortid i Arna-Bjørnar, Turbine Potsdam og Kopparbergs/Göteborg FC før hun kom til Avaldsnes i 2015.

Korsbåndskade stopper Mykjålands PSG-drøm
Det var korsbåndet som røk da Lene Mykjåland ble skadd i kvinnenes cupfinale, melder NRK. Dermed ryker drømmeovergangen til Paris Saint-Germain for LSK-profilen.

– Jeg kan ikke tro noe annet enn at den gjør det. Jeg har hatt kontakt med dem siden det skjedde, og alle har krysset fingrene. Så får jeg prate mer med dem nå som fasiten er på plass, sier Mykjåland til NRK.

Frykten for en korsbåndskade var stor etter en legeundersøkelse mandag, og den ble bekreftet av en MR-undersøkelse tirsdag.

29-åringen hadde bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen, som ble avsluttet med en ny dobbelttriumf for LSK Kvinner. Så kom den franske storklubben på banen med et fristende tilbud, og hun var innstilt på å gripe det.

– Det har vært veldig nære. Kjæresten min fikk en positiv tilbakemelding på en jobb i dag. Det var ikke så mye som gjensto, og jeg hadde begynt å glede meg, sa Mykjåland til VG mandag.

Nå er karrieren hennes sannsynligvis over likevel.