Kristoffersen har skværet opp med lagkameratene: – De sa unnskyld, jeg sa unnskyld

Henrik Kristoffersen bekrefter at han er tilbake på start i Val-d’Isère neste helg.

Bergen/Ål (TV 2): Henrik Kristoffersen (22) er tilbake på trening med resten av laget for første gang siden han saksøkte Norges Skiforbund fordi han ikke får kjøre med sin personlige sponsor på hjelmen.

Har skværet opp
NRK kunne i helgen melde at Kristoffersen måtte si unnskyld til lagkameratene, forbedre oppførselen og at faren Lars Kristoffersen ikke lenger får være med landslaget i like stor grad.

– De (lagkameratene) har vel sagt unnskyld til meg på en måte, så har vel jeg sagt unnskyld til dem på en måte. Det har ikke vært så stor konflikt mellom meg og de andre løperne, sier Kristoffersen til TV 2.

– Hvordan var mottakelsen?

– Den var fin. Normal.

– Du føler deg tatt imot?

– Av løperne gjør jeg det.

– Er det noen du ikke føler deg tatt imot av?

– Nei, de som er her er veldig bra. Dem trives jeg godt med. Så det er ikke noe problem.

– Er det noe som er ødelagt på veien de siste ukene?

– Det vil jeg helst ikke snakke om for å være helt ærlig. Men jeg ser fremover.

Se hele intervjuet med Kristoffersen i videovinduet øverst på siden!

Under landslagssamlingen på Ål i Hallingdal tirsdag sier forrige sesongs beste slalåmkjører at han er tilbake i renn i Val-d’Isère neste helg etter å ha stått over i finske Levi.

Han reiser dermed videre sammen med landslaget og deltar på renn, men sier, noe hemmelighetsfullt, at det kan bli endringer i fremtiden.

Før returen til laget var Kristoffersen i et møte med landslagsledelsen. Han sier til TV 2 at han ikke angrer på noe som har skjedd den siste tiden.

– Hva som skjer i fremtiden, vet vi aldri. Plutselig endrer alpinsporten seg veldig. Da vet man ikke hva som skjer, sier Kristoffersen.

Vil ikke si hvor langt nede han var
Uenigheten med Skiforbundet går på at Kristoffersen ønsker å kjøre med sin personlige sponsor Red Bull på hjelmen, slik Aksel Lund Svindal gjør, men Skiforbundet har vedtatt ikke å tillate at enkeltutøvere får profilere egne sponsorer på hodeplagg/hjelm. Dersom Henrik Kristoffersen hadde fått lov til å ha sin egen sponsor på hjelmen, kunne han fått en avtale totalt verdt 15 millioner kroner.

Krisoffersen er klar på at saken har tappet ham for energi, men vil ikke si hvor langt nede han har vært.

– Det vil jeg helst ikke svare på. Jeg vil holde for meg selv hvor langt nede jeg har vært, sier Kristoffersen.

De siste ukene har Kristoffersen trent på egenhånd, blant annet på Geilo sammen med Rælingen Skiklubb. Han melder at han føler seg i bra form og at han har trent bra.

At saken har påvirket alle, vedgår også alpinsjef Claus Ryste.

– Vi gjorde noen sportslige avklaringer på det møtet og har lagt en plan for hvordan det skal se ut fremover, for Henrik, laget og helheten, sier Ryste.

– Det har stjålet energi og fokus. Han står i en spesiell situasjon med søksmål mot eget forbund. Den rettslige prosessen må gå, så må han få fokus tilbake på det sportslige.

Kristoffersen stod over sesongåpningen i slalåm I Levi på grunn av støyen saken har skapt for ham selv og lagkameratene. I Finland gikk konkurrent og verdens beste alpinist de siste årene, Marcel Hirscher, til topps. Han skaffet seg dermed også et forsprang i slalåmcupen på Kristoffersen.