Johaug er Norges mest populære idrettsutøver

Dopingsaken har ikke gjort langrennsstjernen mindre populær. Se hele listen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sponsor Insight har gjort sin årlige undersøkelse for å finne ut hvem som er Norges mest attraktive idrettsutøver. Se listen nederst i saken.

De har foretatt 1600 intervju over hele landet. Der har de kartlagt kjennskap, omdømme og attraktivitet. Dette er kombinert med mediedekning i perioden januar til oktober. Ved å kombinere de fire faktorene, så kommer de frem til hvilke utøvere som er de mest attraktive.

Hele 108 utøvere er blitt kartlagt.

– Så omfattende som dette har vi aldri gjort det før. Ved de tidligere popularitetslistene, så har de bare svart på hvem de liker best. Nå har vi brukt en skala der de som er intervjuet har måttet vurdere alle utøverne. For eksempel så har Petter Northug toppet listen blant dem folk liker best tidligere. Men han har også vært på topp på listen over dem man liker dårligst. Sånn blir det ikke når en bruker skala, forklarer daglig leder i Sponsor Insight Vegard Arntsen til TV 2.

Og helt øverst på listen finner man Therese Johaug.

Til tross for mye negativ publisitet i forbindelse med den positive dopingprøven hun avla i høst, så er hun fortsatt den som scorer høyest hos folket.

– Det viser at nordmenn har tillit til Therese Johaug. Det er kanskje litt overraskende at hun er helt på topp. Vi hadde kanskje trodd det ville komme en liten reaksjon med tanke på det hun har vært gjennom, men det virker mer som om nordmenn slår ring rundt henne. Du kan gjerne si at hun har en høy tillitskapital å tære på, sier Arntsen.

Hun topper foran Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen.

På topp ti er det åtte vinteridrettsutøvere. bare syklistene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen lurer seg inn av andre utøvere.

– Det er litt overraskende at langrenn dominerer topp ti-listen så mye som de gjør, med tanke på det de har vært gjennom. Det viser den posisjonen langrenn har i Norge, forteller Arntsen.

– Har aldri vært på en slik liste før

Langrennsstjernen Ingvild Flugstad Østberg (26) er nummer ni på listen.

– Det er en veldig gledelig liste. Det er godt å se at vi har støtte i det norske folket. Sakene rundt oss får mye oppmerksomhet i medgang og motgang. Alle vil at vi skal dra til VM å gjøre det bra der, sier hun til TV 2.

Om sin egen plassering sier 26-åringen:

– 9. plass? Oj, jeg tror aldri jeg har vært på en sånn liste før.

– Det er bra Therese er øverst. Hun er en herlig person som sprudler og gir av seg selv. Hun appellerer til folket og får støtte og medfølelse nå.

Også andre langrennsløpere gleder seg over Johaugs solide posisjon hos folk.

— Det er klart at langrenn er en veldig populær sport. Med profiler som Therese vil sporten være populære fortsatt. Hun har en like stor stjerne hos meg fortsatt. Andre folk får ha sin mening, men det er tydelig at hun står sterkt i det norske folk, sier Sjur Røthe.

— Langrenn har alltid hatt en sterk posisjon i Norge. Det har mye med tradisjoner å gjøre. Smilende, fine jenter som går fort på ski slår alltid an. Jeg tror folk har satt seg inn i hennes situasjon og skjønner hvor uheldig og vondt hun har det. Jeg tror folk stiller seg bak Therese, sier Finn Hågen Krogh.

—Det sier at det norske folk tror på Johaug. Det er ikke rart det. Jeg føler hun har vært et offer for en kjip sak. Jeg håper Therese har det bra og kommer sterkt tilbake, sier Niklas Dyrhaug.

— Dette fortjener hun, sier Hans Christer Holund.