England imponerte mot Spania: – Southgate har vært briljant!

England var på vei mot en prestisjeseier mot Spania, men to mål av innbyttere i sluttminuttene ga gjestene 2-2 på Wembley.

HYLLES: Englands vikarmanager Gareth Southgate. Foto: Darren Staples

Isco utlignet i sjette overtidsminutt, og etter sluttsignalet raste Englands vikarierende landslagssjef Gareth Southgate mot fjerdedommeren og pekte på klokka si.

Det var signalisert fem tillagte minutter, men det hadde vært en skade i tilleggstiden, så dommerne hadde sitt på det tørre.

Southgate ventes å få jobben som landslagssjef på permanent basis, men det ville vært enda sikrere om England hadde gått av banen som vinner tirsdag.

Englands Jamie Vardy avsluttet sin 14 kamper lange måltørke med scoring mot Spania.

– Endelig er det over. Nå håper jeg at flere mål vil komme, sa Vardy til ITV etter kampen.

– Southgate har vært briljant!
Han hyller Englands vikarmanager Gareth Southgate.

– Han har vært briljant. Han har ikke gjort mange endringer, men dere kan alle se på våre prestasjoner at vi spiller med en plan, mente Leicester-stjernen til ITV.

Englands kaptein Jordan Henderson var skuffet over at Spania slo tilbake på overtid.

– Vi jobbet veldig hardt. Derfor er det utrolig skuffende å slippe inn to mål på tampen. Vi ga alt. Vi skapte mange sjanser og var farlige på kontringer. Spania skapte knapt nok en sjanse. Vi var like gode som Spania spillemessig, slo Henderson fast.

Lovende engelsk spill
Over 83.000 tilskuere på Wembley fikk se mye lovende engelsk spill før den dramatiske avslutningen

Mens Southgate er ubeseiret i fire kamper som landslagssjef, er Spanias nye landslagssjef Julen Lopetegui ubeseiret i seks kamper siden han etterfulgte Vicente del Bosque.

Adam Lallana ga England en tidlig ledelse på straffespark, og England spilte giftig kontringsfotball som ga Spania store problemer i første omgang. Det eneste som ga Southgate grunn til bekymring var at Lallana måtte ut med skade.

Jamie Vardy doblet Englands ledelse etter innlegg fra Jordan Henderson, men på overtid maktet Spania å få med seg 2-2 på Wembley.