NY LANDSLAGSSJEF?: Erik Hamrén nevnes som en mulig kandidat til jobben som norsk landslagssjef
NY LANDSLAGSSJEF?: Erik Hamrén nevnes som en mulig kandidat til jobben som norsk landslagssjef Foto: Bulent Kilic

Svensk avis: – Hamrén aktuell for Norge-jobben

– Hvis jeg kommenterer det, blir det spekulasjoner. Jeg har for mye respekt for Per-Mathias til det, sier Hamrén til TV 2.

Jakten på Per-Mathias Høgmos erstatter virker å være godt i gang i Norges Fotballforbund.

Nils Johan Semb har allerede møtt Ståle Solbakken i København, selv om FCK-treneren hevder at de to snakket om alt fra president-valget i USA til Julian Kristoffersen.

Hamrén på vei til Oslo
Flere kandidater nevnes, og ifølge Göteborgs-Posten er også Erik Hamrén blant de aktuelle kandidatene. Den tidligere svenske landslagssjefen er arbeidsledig etter at han ga seg i kjølvannet av EM i Frankrike i sommer.

Avisen skriver at Hamrén satte seg på flyet fra Göteborg retning Oslo tirsdag morgen. Målet for reisen er ikke kjent.

TV 2 var i kontakt med Hamrén mandag kveld, men 59-åringen ville ikke si noe om en mulig jobb som norsk landslagssjef.

– Hvis jeg kommenterer det, blir det spekulasjoner. Jeg har for mye respekt for Per-Mathias til det, sier Hamrén til TV 2.

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med Hamrén tirsdag.

– NFF har ikke hatt noen kontakt med Hamrén. Han skal holde innlegg på etterutdanningen for Prolisens og UEFA-lisens under cupfinaleseminaret. Han er inviterert av trenerforeningen en god stund tilbake i tid, sier Yngve Haavik i NFF til TV 2.

Sammen med Hamrén og Solbakken nevnes også Ole Gunnar Solskjær og Lars Lagerbäck som mulige kandidater til å ta over det som virker å være den ledige jobben som landslagssjef for Norge. Høgmo har ledet Norge i 35 kamper og tapet for Tsjekkia fredag satte trolig den siste spikeren i VM-kisten etter en dårlig start på kvalifiseringen.

– Hamrén er en kandidat det er blitt snakket om. De to svenske, Lagerbäck og Hamrén kunne begge passet godt inn. Solbakken er jo den som er mest aktuell, men det er ikke sikkert det passer for ham nå, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det er ikke rart at NFF ser på Hamrén. Han viste i Rosenborg at han kan gjøre det bra. Han har høy «standing» blant spillerne, og han har mye internasjonal erfaring med det svenske landslaget.

NFF er allerede i gang med å evaluere jobben Høgmo har gjort, men konklusjonen virker å være klar. TV 2 vet at folk internt i hans eget trenerapparat har gitt opp, og innsett at Høgmo har ledet sin siste landskamp.

– Når man hører at folk internt har gitt opp, og folket har vent han ryggen, så finnes det ingen måte han kan overleve denne evalueringen på, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

Snart tilbake i aksjon
Hamrén var på besøk hos TV 2 da han gjestet Premier League-studio i starten av september. Da avslørte den tidligere Rosenborg-treneren at energien er tilbake og at han plutselig blir å finne i manesjen igjen.

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle ta en pause etter EM. Jeg takket nei til et par tilbud rett etter EM. Etter sluttspillet opplevde jeg en slags tomhet, og fant ut at jeg trengte noen måneder på å lade batteriene, sa Hamrén.

– Nå har jeg imidlertid fått energien tilbake og er sugen på å fortsette med fotball en stund til. Vi får se hvor lang pausen min blir. Kanskje blir det en måned til, kanskje blir det ett år til.