Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DRAMMEN (TV 2): Dagen før U21-guttas returoppgjør mot Serbia i playoff til EM-sluttspillet, tar Veton Berisha sats mot uttakene til Per Mathias Høgmo denne høsten. Han forstår ikke hvorfor han ikke har vært med i de siste A-landslagstroppene.

God nok

– Ja, absolutt. Jeg synes jeg fortjener en plass der. Det er det ikke tvil om, synes jeg.

– Hvorfor det?

– Fordi jeg er god nok. Rett og slett, smiler Berisha.

Sist han var innom A-landslaget spilte han samtlige 90 minutter mot Tyskland på Ullevaal. Og han scoret også et praktfullt mål i treningskampen mot Belgia i sommer. Men siden starten av september har han gått fra å være i startsoppstillingen, til å være i den totale kulda hos Høgmo.

– Noen eksperter har påpekt at dette er rart. Er du enig?

– Nja, det skjer jo noen rare ting, så det er ikke så mye å gjøre med det.

Angrer ikke

Likevel angrer han ikke på at han valgte å fortsette å spille landskamper for Norge. I sommer kunne han valgt å spille for Kosovo, som sin bror Valon, men Veton forble lojal mot Høgmo og Norge.

– Nei, jeg angrer absolutt ikke på det valget. Jeg spiller fast i 2. Bundesliga, og gjør det bra der. Jeg får gjøre sakene mine, så får Høgmo se hvilke spillere han synes er best, sier han.

Paradoksalt nok er Berisha ikke sikker på å få starte kampen mot Serbia heller. Trener Leif Gunnar Smerud sa til TV 2 i går at noen av de spillerne som har vært både på A-landslaget, og nå er på U21, ikke var sikret en plass fra start.

– Noen kommer til å bli skuffet, eller forbannet, sier Smerud.

Det bare smiler Berisha av.

– Jeg er spent selv på hvem som spiller. Det får vi se i morgen. Det er mange gode offensive spillere på laget vårt nå. Uansett kommer vi til å stille et sterkt lag i morgen.

– Hva blir nøkkelen til seier, og ta igjen 0-2-ledelsen de har med seg fra første kamp?

– Nøkkelen blir å angripe dem, og kanskje få et tidlig mål. Da blir de nok usikre. Jeg tror vi kan klare det, sier Berisha.