I MØTER MED NFF: FC København-trener Ståle Solbakken.
I MØTER MED NFF: FC København-trener Ståle Solbakken. Foto: Jonathan Nackstrand

– Normalt ville en storklubb i utlandet fristet Solbakken mer enn Norge

Tom Høgli tror Ståle Solbakken heller vil trene en klubb i England eller Tyskland fremfor landslaget. Den oppfatningen deler ikke TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var søndag det ble kjent at toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde vært i samtaler med FC Københavns suksesstrener Ståle Solbakken.

Selv om Solbakken i etterkant avviste at han og Semb hadde snakket om landslaget, er det en dårlig skjult hemmelighet at Norges fotballforbund (NFF) ønsker seg FCK-sjefen som erstatter for Per-Mathias Høgmo.

FC København-spilleren og Norges tidligere landslagsback Tom Høgli tror imidlertid at Ståle Solbakken vil takke nei dersom han får tilbud om å bli ny landslagssjef for Norge.

– Den dagen Ståle skal prøve noe nytt har jeg tro på at han kan være aktuell for, og at det kan friste med en enda større liga som England eller Tyskland igjen. Jeg mener han er god nok til det, så jeg tror det er flere alternativer som spiller inn hvis han skal skifte jobb en dag, sier Høgli til NRK.

TV 2-ekspert: Dette taler for Solbakken
Den oppfatningen deler ikke TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Han spår at Ståle Solbakken vil takke ja til Norge av familiære årsaker.

– Det som taler for at Solbakken vil overta Norge er slik jeg har forstått det familiesituasjonen hans. Men i en normal verden så er jeg enig med Høgli i at en storklubb på kontinentet nok ville ha fristet Solbakken mer, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

Mathisen minner om at Solbakken fremdeles er en ung trener.

– Solbakken er såpass ung at han alltid kan reise ut igjen etter en jobb som landslagstrener for Norge, poengterer han.

Føler seg ikke sikker på Solbakken-ja
TV 2-eksperten er imidlertid ikke sikker på om Solbakken velger å forlate FC København til fordel for Norges A-landslag.

– Han har hatt stor suksess med FCK både i ligaen og Mesterligaen denne sesongen, så det er ikke sikkert at han forlater Danmark. Men det kan være en løsning for NFF at han fortsetter i FCK en stund til, og samtidig trener landslaget. Så lenge dette ikke er en permanent løsning kan det fungere en kort periode, minner han om.

– Hvilke andre kandidater ser du til landslagsjobben dersom Høgmo får sparken?

– I Norge har det vært snakk om Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Rekdal, mens i Sverige har Erik Hamrén og Lars Lagerbäck vært nevnt. I tillegg så finnes det nok noen gode kandidater på det internasjonale markedet som kunne vært interessert i en slik jobb, uten at jeg skal spekulere i ulike navn, svarer han.

– Tror neppe Solbakken ombestemmer seg igjen
Solbakken ble som kjent ansatt som ny landslagstrener i 2011, men da Köln kom på banen valgte han å vrake Norge til fordel for Bundesliga.

En slik situasjon tror Mathisen neppe vil oppstå igjen.

– Nei, det tror jeg ikke. Hvis Solbakken tar en avgjørelse om å reise hjem til Norge av familiære årsaker så ombestemmer han seg ikke en gang til, sier han.

Fotballeksperten er imidlertid ikke i tvil om at Solbakken er den aller beste av de mulige kandidatene som er blitt nevnt i media.

– Jeg tror ikke Ståle Solbakken nødvendigvis kommer til å frelse Norge, men han er den heteste kandidaten både for det norske folk, NFF og sponsorene. Jeg tror Solbakken vil snudd stemningen rundt landslaget ganske kjapt, slår Mathisen fast.