NORGES NYE LANDSLAGSSJEF: Ståle Solbakken skal ha vært i møter med toppfotballsjef Nils Johan Semb før Tsjekkia-kampen
NORGES NYE LANDSLAGSSJEF: Ståle Solbakken skal ha vært i møter med toppfotballsjef Nils Johan Semb før Tsjekkia-kampen Foto: Sabroe, Liselotte

Solbakken bekrefter møte med Semb: – Vi snakket ikke om landslaget

Den norske FC København-treneren kan bli Per-Mathias Høgmos erstatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen skriver at NFF, ved toppfotballsjef Nils Johan Semb, hadde hemmelige møter med Ståle Solbakken uken i forkant av 1-2-tapet for Tsjekkia.

Solbakken bekrefter møte
Semb skal ha fått mandat til å gå videre i jakten på Solbakken, som omtales som NFFs førstevalg.

– Etter det jeg forstår, basert på responsen i det første møtet, har Semb og NFF en god følelse, skriver Pedersen.

TV 2 var søndag kveld i kontakt med Ståle Solbakken. Han bekrefter at et møte mellom de to fant sted i København.

– Ja, jeg har spist en middag med Nils Johan (Semb). Det var en ren sammenkomst etter Leicester-kampen for å snakke om fotball og andre ting, sier Ståle Solbakken til TV 2 søndag.

– Hva snakket dere om?

– Alt fra presidentvalget i USA til Julian Kristoffersen – og til Leicester-kampen. Ikke noe om temaet som handler om det dere skriver, forteller Solbakken.

Per-Mathias Høgmos dager som landslagssjef virker å være talte etter at Norges håp om å nå VM i 2018 i Russland henger i en tynn og flisete tråd i kjølvannet av fredagens tap i Praha. 56-åringen skal evalueres grundig for jobben som er gjort, og det er vanskelig å tro noe annet enn at Høgmo stopper på 35 kamper som landslagssjef.

At NFF virker å ha vært i gang med jakten på en erstatter en god stund harmonerer med det TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sa lørdag.

– Jeg så veldig få grunner til å la Høgmo fortsette etter kampene mot Ungarn i EM-playoffen, og jeg ser langt færre grunner nå. Jeg blir veldig overrasket om de (NFF) ikke for fullt er i gang med å finne han som skal erstatte Høgmo. Jeg tror de har vært i gang en god stund, men det åpenbare alternativet har ikke vært der, sa Mathisen.

Vil Solbakken ta jobben?
Solbakken nyter stor suksess med FCK og vil neppe løpe fra Mesterliga-spill med det første. Et mulig alternativ kan være at Solbakken leder Norge ved siden av jobben som FCK-trener frem til sesongen er over og en erstatter kan ta over i Parken.

Ifølge Dagbladets kommentator skal det holdes et telefonmøte førstkommende onsdag der retningslinjene for styrets videre arbeid skal legges.

– I forhold til A-landslaget og den pågående evalueringsprosessen som pågår så har NFF i utgangspunktet ingen kommentarer før evalueringen er unnagjort, skriver NFFs kommunikasjonssjef, Yngve Haavik, i en SMS til Dagbladet.

Fotballpresident Terje Svendsen sa følgende om den kommende evalueringsprosessen da han møtte pressen på Gardermoen lørdag.

– Dessverre må vi konstatere at vi ikke har oppnådd resultatene vi har ønsket. Da skal vi evaluere akkurat det, sier Svendsen til TV 2.

– Hvis dere sparker Høgmo nå, må dere ut med en årslønn i kompensasjon?

– Så langt har vi ikke tenkt i hele tatt. Vi skal inn i en evalueringsprosess og treffe de riktige beslutningene for norsk fotball.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Nils Johan Semb for en kommentar søndag kveld.

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer