Drillo stusser over Høgmos forvirrende laguttak

Egil «Drillo» Olsen mener Per-Mathias Høgmo er mindre fotballfokusert enn han var som landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere stusset da Per-Mathias Høgmos lagoppstilling ble offentliggjort en drøy time før kampen mot Tsjekkia.

Drillo: – Jeg stusset på uttaket
Tarik Elyounoussi følte seg sikker på å starte kampen, men fikk kontrabeskjed timer før kampstart. Joshua King trodde han kom til å bli benket, mens Markus Henriksen og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred igjen ble brukt i uvante roller.

I tillegg ble Mats Møller Dæhli drillet mye i elleveren på trening i dagene før kamp.

Laguttaket mot Tsjekkia skal ha gjort flere av spillerne forvirret etter en uke med en rekke andre ellever-kombinasjoner.

Det er ikke første gang Høgmos laguttak er blitt møtt med hevede øyenbryn. I EM-playoffen mot Ungarn i fjor ble Henriksen, til alles overraskelse, brukt som spiss.

– Jeg pleide som regel å ha elleveren klar tidlig. Noen ganger kunne det være en eller to plasser jeg var i tvil om. Da prøvde jeg ut det. Jeg brukte treningene som uttak jeg også på de plassene jeg var usikker på, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen til TV 2.

– Vi drillet veldig mye, naturligvis. Først og fremst defensiv organisering. Der kan du få veldig mye ut på kort tid. Så vi drillet mye. Og vi gikk gjennom dødballer og var fokuserte på det vi skulle gjøre i kampen. Så gjorde vi veldig grundige analyser av motstanderlaget. Det har sikkert Per-Mathias gjort også.

Også TV 2s Jesper Mathisen reagert på laguttaket mot Tsjekkia. Han ga Høgmo det glatte lag på spillerbørsen.

– Hvis han hadde bestemt seg for dette laget tidlig denne uken, hvorfor i alle dager drillet han ikke disse elleve hele uken? De elleve som startet kampen ble ikke drillet et eneste sekundene de treningene vi fikk love å se. Feil taktikk og laguttak, mener Mathisen.

Drillo understreker at han ikke har sett treningene i Berlin og Praha denne uken, og derfor ikke kan uttale seg inngående om laguttaket. Han undres likevel over flere av Høgmos valg.

– Jeg stusset litt på uttaket. Det blir forsterket når jeg ser at ting ble mye bedre da han gjorde noen bytter, sier Olsen.

– Henriksen på topp og Ciljan på kanten stusset jeg over. Kanskje Jo Inge Berget på den andre kanten. Det var litt overraskende. Og både Tarik og ikke minst Mats (Møller Dæhli), som kom inn og bidro til å løfte laget.

 Ronaldo stjal showet da Portugal perfeksjonerte internett-trenden

– Jeg er litt mer fotballfokusert enn Per-Mathias
Drillo skapte sin suksess på en tydelig spillestil og en klar plan til kampene. Han ser store forskjeller mellom seg selv og Høgmo.

– Jeg er vel litt mer fotballfokusert enn det Per-Mathias er, sier Olsen.

– Per-Mathias er mer opptatt av mentaltrening og mentale forberedelser. Han henter ofte inn folk for å snakke om andre ting enn fotball. Kanskje for å senke skuldrene til folk og tenke på noe annet. Du kan bli fotballgal når du er på samlinger og bare tenker fotball. Jeg ser den siden der. Men jeg var litt mer fotballnerd enn det Per-Mathias er.

Norges sjanser for avansement er meget små etter kun én seier så langt i kvalifiseringen. Den kom mot San Marino og blir strøket dersom Norge havner på andreplassen og kjemper om playoff. Drillo anser mulighetene for avansement til å være på et promillenivå.

– De (NFF) har jo sagt selv at de skal evaluere dette. Det overlater jeg til styret å finne ut. Det er mange ting som må vurderes. Eventuell etterfølger... Det er ikke enkelt å få folk til å ta over på kort varsel. Det regner jeg med de har vurdert. De så sikkert for seg alle mulige scenarier før denne kampen, sier Olsen.

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer