Overtent Eckhoff knust av fransk stjerneskudd

Tiril Eckhoff måtte gi tapt for 20 år gamle Justine Braisaz fra Frankrike i skiskytternes sesongåpning på Sjusjøen.

Eckhoff gikk inn til 2. plass da skiskytterne sesongåpnet på Sjusjøen. Foto: Braastad, Audun
Eckhoff gikk inn til 2. plass da skiskytterne sesongåpnet på Sjusjøen. Foto: Braastad, Audun

Den norske skiskytterjenta pådro seg én bom på både liggende og stående, men var rask i sporet på sprinten. Likevel ble franske Braisaz for sterk. 20-åringen skjøt feilfritt og hadde mer krefter enn Eckhoff i avslutningen.

– Jeg var overtent og fikk klassisk overtenning på førsterunden på den første runden. Men det var gøy å komme i gang. Jeg kjenner at konkurranseinstinktet kommer snikende, sa Eckhoff til NRK.

Dermed måtte Eckhoff ta til takke med annenplass, slått med 23,1 sekunder av Braisaz. Ukrainske Julija Dzhima tok tredjeplassen.

– Jeg var veldig offensiv, og så ble det veldig hardt etterpå. Det var noen teite bom på både liggende og stående. Det er greit ikke å starte helt på topp og ha noe å jobbe med. Jeg har ikke lagt opp til noen formtopp nå. Jeg tror jeg blir sterk i år, fortsatte Eckhoff.

Fanny Horn Birkeland gikk inn til en 5. plass med én bom, mens Ingrid Landsmark Tandrevold ble nummer åtte etter feilfri skyting. Turi Storstrøm Thoresen fra Alvdal tok den siste plassen på topp-ti-listen.

(©NTB).