TRUMP-KRITIKER: Rosengårds Ella Masar McLeod, som her fyrer av et skudd under en Mesterliga-kamp mot islandske Breidablik i oktober, ønsker ikke å returnere til USA. 
TRUMP-KRITIKER: Rosengårds Ella Masar McLeod, som her fyrer av et skudd under en Mesterliga-kamp mot islandske Breidablik i oktober, ønsker ikke å returnere til USA.  Foto: TT News Agency/Tomas LePrince

Amerikansk fotballspiller ba om ny fireårskontrakt for å slippe Donald Trump

Ella Masar McLeod vil ikke returnere til USA så lenge Donald Trump er president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For den amerikanske fotballspilleren Ella Masar McLeod (30) var det et mareritt å våkne til nyheten om at Donald Trump er blitt president i USA onsdag.

Masar McLeod og hennes kanadiske kone, Erin McLeod, spiller begge for svenske FC Rosengård i Damallsvenskan.

Nå er Masar McLeod så skuffet at hun ikke har lyst til å returnere til hjemlandet.

– Jeg gikk faktisk inn til Therese (Sjögran, sportssjef i FC Rosengård) i dag og bad om å få skrive under på ytterligere fire år i klubben, så jeg slipper å reise tilbake til USA med Donald Trump som president, sier hun til Sydsvenskan.

– Jeg er også glad for at jeg også har et kanadisk pass, legger hun til.

Møtte Trump
30-åringen har ved én anledning møtt Donald Trump, da et av hennes tidligere lag ble invitert til ham.

– Jeg har faktisk møtt ham en gang. Vi fikk komme dit på påskemiddag, og jeg syntes allerede da at han var en skremmende mann, sier hun.

Onsdag morgen sto Masar McLeod opp for å se hvor stor seiersmarginen til Hillary Clinton ble, og da det i stedet var klart at Trump ble president fikk hun en skikkelig nesestyver.

– Jeg har rukket å prate med noen som har stemt på Donald Trump, og der har forklart at de gjorde det for at de ikke ville at Hillary Clinton skulle bli en nikkedukke for Barack Obama, sier hun.

– Jeg kan fremdeles ikke forstå det, for jeg er demokrat, fortsetter 30-åringen.

– Et resultat av vår egen uvitenhet
Hun gir det amerikanske folket skylden for å ha valgt de hun mener er en «uerfaren og historieløs» kandidat.

– Det er resultatet av vår egen uvitenhet og for at vi ikke kunne de USA i et større perspektiv, mener Rosengård-spilleren.

Det var heldigvis ikke bare tungt for Masar McLeod onsdag. Hun scoret ett mål da Slavia Praha ble slått 3-1 på bortebane i åttedelsfinalen i Mesterligaen, og dermed har Rosengård allerede ett og et halvt bein i kvartfinalen.