SKUFFET: Søstrene Nora og Thea Mørk er skuffet etter at Thea ikke fikk plass i EM-troppen.
SKUFFET: Søstrene Nora og Thea Mørk er skuffet etter at Thea ikke fikk plass i EM-troppen. Foto: Teigen, Trond Reidar

– Jeg var nesten helt sikker på at vi skulle få vårt første mesterskap sammen

Nora Mørk er veldig skuffet over at tvillingsøster Thea ikke kom med i EM-troppen.

– Denne gangen var jeg nesten helt sikker på at vi skulle få vårt første mesterskap sammen. Jeg hadde virkelig håpet, sier Nora Mørk om at tvillingsøster Thea ikke kom med i EM-troppen.

For Thea Mørk fikk heller ikke denne gangen en plass da Thorir Hergeirsson tok ut en mesterskapstropp.

– Veldig skuffet
– Jeg er kjempelei meg på hennes vegne og på egne. Jeg synes det er veldig tungt. Jeg skjønner at Thea er veldig skuffet. Jeg er veldig skuffet jeg også, sier Mørk.

I lang tid har Camilla Herrem og Sanna Solberg vært sikre kort på venstrekanten.

Thea Mørk, som spiller i samme posisjon som Solberg i Larvik, har i perioder vært en utfordrer, men mange skader har stoppet henne.

Tre ganger har korsbåndet røket for Thea. Og to ganger har hun fått skulderen ut av ledd.

Det er like ille som tvillingen Nora som har hatt seks kneoperasjoner. Tre i hvert kne.

Solberg ute med hjernerystelse
Men denne høsten har Sanne Solberg vært ute av spill i flere uker på grunn av en hjernerystelse. Hun måtte droppe Golden League-turneringen med landslaget i Danmark i oktober. Og hun har kun noe minutter for Larvik etter opptreningen.

I samme periode har Thea Mørk spilt på venstrekanten til Larvik.

– Hun har vært god nå, sier Nora om søsteren, og får støtte av TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

– Thea Mørk har spilt mest for Larvik. Hun er den som har vært best der. Det handler om hodeskader. Jeg tror han her tenker totaliteten. Han vet hun kan løse en nest ytterste forsvarsrolle og selvfølgelig at hun har rutinen, sier Gustad.

– Sanna har god tid
Det bekrefter Hergeirsson.

– Sanna er tilbake. Er frisk og i full trening. Har vært det i en god uke. Og er disponibel. Hun har en kapasitet og en ferdighet som vi trenger inn i laget, som supplement til Camilla, det er at hun kan dekke en toerrolle. Hun har høyde og er robust. Hun har løst den godt inn i landslaget. Det trenger vi innimellom når blant andre Stine Oftedal ikke har høyden til å spille i den toerplassen eller trenger en annen rolle i forhold til å være med i fremoverspillet. Det er en vesentlig del i det å sy sammen et lag. Sanna har god tid til å komme i form til EM, forteller han til TV 2.

Denne sesongen har også Camilla Herrem spilt mye i den nest ytterste forsvarsrollen i klubblaget Vardar, men blir ikke vurdert i denne rollen på landslaget.

Nora syntes tvillingsøsteren hadde fortjent en sjanse denne gangen.

– Hun har kvaliteter laget har bruk for, også i forsvar. Hun hadde fortjent en sjanse i EM. Og vi hadde begynt å tro på et mesterskap sammen etter mye motgang. Det hadde også vært en styrke for meg med Thea på laget. Vi spiller godt sammen. Det hadde vært en drøm å få spille sammen i et mesterskap. Derfor er det veldig tungt at det ikke gikk slik denne gangen heller, sier sier Györ-stjernen.