VRAKET: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 
VRAKET: Linn-Kristin Riegelhuth Koren  Foto: Matthias Schrader

Linka vraket fra EM-troppen

Rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren kom ikke med i EM-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag tok Thorir Hergeirsson ut Norges tropp til EM i Sverige 4.-18. desember.

Der ble det ikke funnet plass til rutinerte Linn-Kristin Riegelhuth Koren. 32-åringen er toppscorer i Champions Leauge for Larvik.

– Jeg var en av dem som ville vrake henne til OL, fordi jeg mente det kom for tidlig etter fødselen. Han valgte en langsiktig strategi med tanke på hvem han tok ut i OL-troppen, at de som var med i OL-troppen skulle satses på videre. Da er det inkonsekvent å vrake henne etter OL når hun er toppscorer og gjør det bra for Larvik, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Gustad mener Riegelhuth Koren har fått tempoet tilbake i kroppen og at det å vrake henne nå gir et inkonsekvent budskap.

– Jeg synes det var overraskende at vi ikke finner en Kristine Breistøl i troppen. Hun er i fysisk form til å takle et mesterskap, og jeg trodde vi ville se henne på venstrebacken. Så mener jeg det er inkonsekvent at han vraker Linn-Kristin Riegelhuth Koren fordi at han før OL hadde en langsiktig plan. Hun hadde ikke et godt mesterskaps der, men hun har spilt seg kraftig opp for Larvik. Hun er toppscorer i Champions League. Da synes jeg timingen med å vrake henne nå ikke rimer med forklaringen før OL.

Også Katrine Lunde er vraket. Det samme er Mari Molid og Ida Alstad, som også var med i OL-troppen.

– Det er spesielt. Vi husker at OL-troppen bare hadde 14 spillere, her har vi 16. Det er klart det gir et tydelig signal om hva man vil satse på i fremtiden.

Tertnes-kometen Kjerstin Boge Solås (18) er en av tre mesterskapsdebutanter i troppen.

– Hun har fremtiden i sine hender. Hun gjorde det godt da hun fikk spille i Golden League. Hun har det jeg mener er viktig for de beste juniorene, nemlig å kunne takle en forsvarsrolle. Hun er sterk og duellglad. Det lover alltid god om du skal etablere deg i dette laget, sier Gustad.

– Det kom fire kaniner opp av hatten. Jeg synes også at i tillegg til Solås, så kom Waade, Malin Aune og Marta Tomac litt overraskende.

– Representerer fremtiden
Oppsals Malin Aune er tatt med i stedet for Riegelhuth Koren.

– De tre debutantene representerer fremtiden. Linka har vært et unikum på høyrekanten i mange år. Nå føler vi det er på tide å slippe til de unge. Vi har fortsatt noen flerposisjonsspillere på den høyresiden i Skogrand og Kurtovic, som har vært strålende der i de mesterskapene de har vært med, sier Hergeirsson.

Og fortsetter.

– Silje Waade kommer inn som en venstrehendt forsvarsspesialist. Det er sjeldent. Samme som Kjerstin Boge Solås, som representerer fremtidens forsvarsspiller. Robust, passe høyde, dynamisk, forflytningsdyktige, sterke og kompromissløse. Dette kommer som en konsekvens av OL, der vi spiller kanskje vårt svakeste forsvarsmesterskap. Vi skal ha et løft der. De vil nok komme inn å bidra litt, så skal de bygges for fremtiden.

– Urealistisk å forvente gull
Hergeirsson understreker at målet er medalje.

– Vi ønsker å stille et lag som kan være med å på nå vår målsetning om å ta medalje. Det tror jeg dette laget er i stand til med gode forberedelse og gjennom de tolv som har vært med på dette før, sier landslagssjefen til TV 2.

Gustad er imidlertid usikker på om laget er godt nok til gull.

– Det er først og fremst på grunn av at vi mangler vår viktigste offensive spiller i Heidi Løke. Jeg tror det er vanskelig for folk å forstå hva hun har betydd. Selv om hun ikke scorer så mange mål binder hun opp to forsvarsspillere som gjør det enklere for de andre å spille eksplosiv håndball. For det andre har man sett det at når de har byttet ut profiler så har de klart å bygge de nye. Men nå¨er det så mange nye at jeg tror det blir urealistisk å forvente gull av denne gjengen.

Her er troppen:

Stine Skogrand, Camilla Herrem, Marta Tomac, Marit Malm Frafjord, Kjerstin Boge Solås, Emilie Hegh Arntzen, Vilde Ingstad, Silje Waade, Veronica Kristiansen, Sanna Solberg, Amanda Kurtovic, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Malin Aune, Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.

Norge spiller åpningskamp mot Romania 5. desember i Helsingborg.