Rosenborg - Bodø/Glimt 2-1 (1-0):

Nedrykksstriden i Tippeligaen har levd i beste velgående helt til siste serierunde.

Før det hele skulle avgjøres søndag, kunne Stabæk, Bodø/Glimt, Tromsø og Lillestrøm alle rykke ned eller havne på kvalikplass.

Stabæk lå før runden på nedrykksplassen, og var dermed avhengig av seier mot allerede nedrykksklare Start på hjemmebane, samt hjelp fra de andre.

Bodø/Glimt hadde kanskje den tøffeste motstanderen, borte på Lerkendal mot årets suverene seriemester Rosenborg.

Og tøft skulle det bli. Rosenborg scoret to ganger før hvilen, noe som gjorde jobben til Bodø/Glimt og kaptein Trond Olsen svært vanskelig. Azemi reduserte for gjestene, men nærmere kom aldri bodøværingene. Stabæk gjorde jobben sin, og dermed er det Aasmund Bjørkan og hans menn som må ta den tunge veien ned.

– Vi har havnet i denne posisjonen på egenhånd. Det er for jævlig. Det var dette som ikke skulle skje. Vi roter det bort i altfor mange kamper denne høsten, og setter oss selv i denne posisjonen, sier Glimts Trond Olsen til TV 2, etter at nedrykket er et faktum.

– Det er blytungt. Vi har ikke prestert godt nok som lag denne høsten, og da får man som fortjent, sier kapteinen.

Under streken
Rosenborg hadde ingenting å spille for etter at håpet om ny poengrekord i Tippeligaen forsvant.

Bodø/Glimt fikk det likevel tøft. Vertene hadde en haug med målsjanser i første omgang, men var ineffektive.

Men etter en halvtime fikk Mushaga Bakenga stilt inn siktet. RBKs Pål André Helland fikk slå et upresset innlegg mot Bakenga, som kom løpende på første stolpe og fikk headet ballen i det lengste hjørnet.

Stabæk ledet sin kamp 2-0 til pause, og dermed var Glimt under streken ved sidebytte.

Bekmørkt
Bodøværingene måtte finne på noe lurt etter hvilen for å ha håp om eliteseriefotball også neste sesong.

Etter en times spill snappet Jonas Svensson opp en dårlig klarering fra gjestene. RBK-forsvareren fikk gå på avslutning. Glimt-keeper Simon Thomas måtte gi retur, og der var vertenes midtstopper Eyjolfsson på rett sted til rett tid, og fikk pirket inn en 2-0-ledelse.

Dermed så det bekmørkt ut for gjestene.

Men det er noe som heter at corner er mål. Bare noen minutter seinere reduserte Fitim Azemi for Glimt. Fra syv meter headet spissen corneren i mål, og ga med det gultrøyene nytt håp om å berge plassen.

På Nadderud ga Alanzinho Stabæk ledelsen 3-0 halvveis i andre omgang, noe som gjorde jobben til Glimt langt tøffere.

Gjestene klarte aldri å få utligningen de måtte ha. Dermed rykker Bodø/Glimt ned, mens Stabæk sikrer kvalikplassen ett fattig poeng foran.

– Det er trist. Vi fortjener å rykke ned når vi har gjort det som vi har gjort. Vi skulle ha berget dette for lenge siden, sa Glimts Morten Konradsen.