Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag skulle Henrik Christiansen i aksjon igjen for første gang siden OL-finalen på 1500 meter fri, men det norske svømmetalentet må droppe Nordsjøstevnet i Stavanger.

Grunnen er at han har vært slått ut med en mage-/tarm-infeksjon siden han returnerte fra høydetreningsleir i Sierra Nevada på mandag.

– Det er ikke noe særlig hyggelig, sier landslagssjef Petter Løvberg til TV 2.

– Han har slitt med å holde på næringen, og hatt noen tøffe dager. Det er en ekstra nedtur etter at han og resten av landslaget hadde en fantastisk treningsleir i Sierra Nevada. Det var ingen sykdom i høyden på noen av de som var med.

Ingen av de andre landslagssvømmerne er rapportert å slite med magetrøbbel etter treningsleiren.

Stevnet i Stavanger var det eneste Christiansen skulle ha før VM kortbane i Windsor, Canada om en måned. Nå blir det ingen VM-test for 20-åringen.

– Det er veldig synd at han ikke får den gjennomkjøringen. Det er et veldig sterkt startfelt på 1500 meter fri her, så det hadde vært artig å se ham i aksjon også, sier Petter Løvberg.

– Men det viktigste er å få han frisk og tilbake i trening så fort som mulig, dersom vi skal få han i form til VM.

Skjær i sjøen

Planen var en slags blåkopi av fjoråret med et stevne kort tid etter høydetreningsleir noen uker før EM kortbane. Den gang kulminerte det med EM-bronse til Christiansen på 1500 meter fri.

Nå ser de på alternative metoder for å få den nødvendige høyintensitets-treningen gjennomført.

– Det var veldig gunstig for ham i fjor. Da fikk han en god gjennomkjøring og gjorde et fantastisk EM, sier Petter Løvberg.

– Han har det aberet nå og får heller ikke flere stevner, men han kommer til å være i Bergen under junior-NM (17-20. november) selv om han er for gammel til å delta. Da får vi legge en alternativ treningsplan med noen tøffe trykk for å simulere konkurranse.

Men før det kan skje må Henrik Christiansen bli helt frisk. Da TV 2 var i kontakt med hovedpersonen torsdag kveld, var rapporten at han er på bedringens vei allerede.

Fersk erfaring

Landslagssjef Petter Løvberg er opptatt av at de ikke må stresse svømmeren når magetrøbbelet er over, og fremhever at de lærte mye av sykdommen han hadde under treningsleiren i forkant av OL og måten de håndterte det på.

Christiansen traff ikke helt med toppformen til starten av de olympiske lekene, men svømte seg i form, og til slutt til en OL-finale på 1500 meter fri.

– Vi skal ikke problematisere det for mye. Det er nok av tid til å få ham i god form til VM. Vi har bedre tid nå, enn vi hadde da, sier Petter Løvberg.

– Vi må være tålmodige. Det første vi gjør når han blir frisk er ikke å begynne å trene hardt. Vi må være forsiktig når han er klar. Ikke bare tenke at nå er det kort tid igjen.

VM kortbane går 6.-11.desember.