Zlatan i bråk og Pogba skadet i nytt sviende nederlag

José Mourinho og Manchester United er på etterskudd i Europaligaen.

Fenerbahce – Manchester United 2-1:

Et spektakulært brassespark av Moussa Sow før pause og et nesten like spektakulært frisparkmål av Jeremain Lens sørget for at Fenerbahce slo Manchester United 2-1 i Europaligaen torsdag kveld.

Wayne Rooney scoret Manchester Uniteds trøstemål helt på tampen av kampen.

Se høydepunkter fra oppgjøret i videovinduet øverst (video med tillatelse fra MAX)

– Fotball handler om forpliktelse. Fenerbahce fortjente å vinne. Et lag som slipper inn mål etter to minutter er ikke klar. Det er et lag som ikke er mentalt klar og som ikke er konsentrert, sa Mourinho etter kampslutt.

– Våre problemer startet med vår holdning. De spilte som det skulle være en Mesterliga-finale, mens vi spilte som om det skulle ha vært en vennskapskamp om sommeren. Det var realiteten da kampen startet, sa Mourinho ifølge Manchester Evening News.

Paul Pogba måtte forlate banen med skade etter 28 minutter, og innbytter Zlatan Ibrahimovic slapp på nesten utrolig vis unna gult kort etter å ha tatt et skikkelig grep rundt halsen til Fenerbahces Simon Kjær i første omgang.

– Han er spilleren som er arrogant og som er breial. Det er hans måte å spille på. Min måte å spille på er å ligge tett oppi ham hele tiden, for Zlatan er en dyktig spiller, sa Simon Kjær til Kanal 9 om episoden.

Britiske eksperter mente Ibrahimovic mistet fatningen.

– Jeg fikk den samme følelsen med Ibrahimovic som med noen av de voldelige episodene vi hadde med Eric Cantona. Måten han gikk bort til Simon Kjær på var idiotisk. Det er ikke hva du kan forvente av en spiller med Zlatans rutine, skrev Manchester United-kjenneren og Manchester Evening News-reporter Stuart Mathieson i avisens livedekning av kampen.

– Zlatan mistet hodet da han tok tak i halsen på Simon Kjær. Han burde være med forsiktig, skrev BBC-reporter Bill Rice på Twitter.

Manchester United har ikke vunnet på fire kamper i Premier League, og nå er klubben også på etterskudd i Europaligaen.

– Mourinho har virkelig fått hendene fulle i Manchester United. Troppen er for dårlig, laget har ingen ledere, og ingen som kan score mål. Manchester United er milevis unna å være et topplag. Troppen er rekorddyr, men ingen har gitt valuta for pengene, slo The Independents sportsredaktør Mark Ogden fast på Twitter.

For etter nederlaget mot Fenerbahce er rødtrøyene fra Old Trafford på etterskudd i gruppe A. Klubben ligger på tredjeplass i gruppen med seks poeng. Både Fenerbahce og Feyenoord er foran på tabellen med sju poeng.

– Blir det Chelsea-kampen i reprise?
Fenerbahce fikk en helt eventyrlig start på kampen.

Moussa Sow brassesparket på spektakulært vis Fenerbahce i ledelsen allerede etter bare ett minutts spill.

Stemningen i heksegryta på Sükrü Saraçoglu Stadion nådde nye høyder etter det vanvittige målet.

Manchester United-kjenneren og Manchester Evening News-reporter Stuart Mathieson mente at åpningen minnet om Chelsea-kampen.

– Blir det Chelsea-kampen i reprise? Det var et spektakulært mål. Men United-forsvaret glapp på markeringene, skrev han i avisens livedekning av kampen.

Pogba ut med skade og Zlatan i bråk
Etter 28 minutter gikk Manchester United fra vondt til verre. Verdensstjernen Paul Pogba måtte ut med skade. Inn kom Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic havnet i bråk nesten umiddelbart etter å ha blitt byttet inn.

Svensken begynte å krangle med dansken Simon Kjær - og tok et skikkelig grep rundt halsen på motspilleren.

– Zlatan mistet hodet, mente BBC-reporter Bill Rice på Twitter.

Manchester United jaget utligningen i resten av omgangen, men maktet ikke å score. Fenerbahce kunne dermed gå til pause med 1-0-ledelse.

José Mourinhos menn har nå gått av banen uten å score i første omgang i sju av sine åtte siste kamper i alle turneringer, ifølge Opta.

Mata inn i pausen
Juan Mata, som kanskje har vært Manchester Uniteds beste spiller denne sesongen, kom inn i pausen i et forsøk på å snu kampen.

Etter 56 minutter fikk Mata ballen i god posisjon innenfor 16-meteren. Men skuddet gikk like til side for mål.

Like etter scoret imidlertid Fenerbahce. Laget fikk et frispark utenfor Manchester Uniteds 16-meter i det 58. minutt.

Jeremain Lens tok to skritts fart og skrudde ballen vakkert i krysset bak en sjanseløs David De Gea. Igjen steg stemningen i taket på Sükrü Saraçoglu Stadion.

Fenerbahce var nærmere 3-0-ledelse enn Manchester United redusering en periode på kampen, men ett minutt før slutt scoret Wayne Rooney.

Fra langt hold dundret den formssvake spissen inn 1-2-reduseringen.

Men flere mål maktet ikke Manchester United å score, og dermed endte kampen med et nytt sviende nederlag for José Mourinho og portugiserens Manchester United.

Slik startet lagene:

Fenerbahce (4-3-3): Volkan (k) - Sener, Kjær, Skrtel, Hasan Ali - Alper, Mehmet, Josef - Lens, Sow, Sen

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Darmina, Blind, Rojo, Shaw - Schneiderlin, Herrera - Rashford, Pogba, Martial - Rooney (k)