FORLATER BRANN: Midtstopper Vadim Demodiv. FOTO: Scanpix
FORLATER BRANN: Midtstopper Vadim Demodiv. FOTO: Scanpix Foto: Pedersen, Terje

Bekrefter at Demidov er ferdig i Brann

Vadim Demidov spiller ikke for Brann neste sesong.

Det bekrefter Brann-trener Lars Arne Nilsen overfor TV 2 Sporten torsdag ettermiddag.

– Vi mister vår hærfører i Vadim Demidov etter sesongen, som har vært veldig viktig for oss. Han ville prøve noe nytt og har muligheten til å reise til utlandet igjen, sier Lars Arne Nilsen til TV 2 Sporten.

Brann-treneren roser innsatsen kapteinen Demidov har gjort for rødtrøyene de tre sesongene i Bergen.

– Vadim har fortjent hver krone han har fått av Brann
Oppgjøret mot Sarpsborg 08 blir midtstopperens siste kamp i Brann-drakten.

Stopperen har hatt en årslønn på tre millioner kroner i Brann.

– Vadim var en av klubbens best betalte spillere og er en spiller som jeg mener har fortjent hver eneste krone Brann har betalt ham. For han har virkelig jobbet for de kronene, sier Nilsen, og understreker at Brann selvsagt ville beholde 30-åringen.

– Vi var ikke i stand til å opprettholde kontrakten og han hadde lyst til å komme ut, og jeg har ingen problemer med det. Selvsagt skulle vi hatt med våre beste spillere videre, for vår situasjon er jo at vi må erstatte disse med utviklingsspillere og spillere fra egen stall. Det gjør at vi kanskje ikke har muligheten til å henge med i toppen, poengterer han.

Suksesstreneren håper en rik onkel eller investorer kan komme på banen og bidra til å hente nye spillere til klubben i fremtiden.

– For min del trener jeg det laget jeg til enhver tid har. Nå har vi imidlertid fått blod på tann og med noen støttespillere i ryggen kan vi være med i toppen neste sesong. Vi skal spille Europacup uansett, og om vi tar sølvet er vi to kamper unna gruppespillet. Drømmen min er å få inn noen som kan bidra til at vi kan erstatte de vi mister, frir Lars Arne Nilsen.

Trond Mohn, som i en årrekke har bidratt med pengestøtte til Brann, utelukker ikke at han kan bidra med mer dersom han får en forespørsel fra klubben.

– Jeg får vente å se. Får jeg en henvendelse så får vi ta det der og da. Vi får se når julen kommer, sier Trond Mohn til TV 2 Sporten.

Klubbnomade
Den tidligere landslagsspilleren Vadim Demidov ble hentet til Brann fra russiske Anzji Makhatsjkala i 2014, og rykket ned i sin første sesong i klubben.

Midtstopperen ble med Brann ned i Obosligaen og bidro til at laget føk rett opp i Tippeligaen sesongen etter. Denne sesongen kjemper Brann om sølvet i Tippeligaen.

Demidov har i tillegg til Brann tidligere spilt for Celta Vigo (lån), Eintracht Frankfurt, Real Sociedad, Rosenborg, Hønefoss og Sandefjord. Nå er det usikkert hvor klubbnomaden fortsetter karrieren.

TV 2 Sporten har ikke lykkes med å komme i kontakt med Vadim Demidov torsdag.