JUBEL: Chicago Cubs er endelig tilbake på baseballtoppen. Etter 108 års ventetid.   Elsa/Getty Images/AFP 
JUBEL: Chicago Cubs er endelig tilbake på baseballtoppen. Etter 108 års ventetid. Elsa/Getty Images/AFP  Foto: Elsa

Cubs brøt titteltørken

Miguel Montero slo inn vinnerpoenget i første ekstraomgang da Chicago Cubs tok sin første baseballtittel på 108 år. Cleveland Indians ble slått 8-7.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cubs hadde tittelen i sin hule hånd i nest siste omgang, men Indians svingte balltreet og slo den løs. Ben Zobrist og Montero frelste den hardt prøvede klubben med den lengste titteltørken i amerikansk idrett. Zobrist er mester for annet år på rad etter å ha vunnet med Kansas City Royals i fjor. Han ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.

Indians sendte med vilje Anthony Rizzo og Addison Russell på base i 10. omgang for å få kaste til Zobrist og Montero. Det var en feilvurdering. De slo inn hvert sitt poeng og avgjorde kampen.

Indians reduserte en gang i sin del av ekstraomgangen, men maktet ikke å utligne. Cubs tok sin første tittel på siden 1908 og sørget for at Indians nå har den lengste titteltørken i Major League. Laget vant sist i 1948.

Cubs kom tilbake fra 1-3 og tvang fram en sjuende kamp. Der kom Indians tilbake fra 3-6 og tvang fram ekstraomganger, som ble forsinket i17 minutter av regn. Da Cubs entret den bløte banen for å slå, skulle tørken omsider ta slutt.

– Den beste regnpausen noensinne, sa Rizzo, som tok imot ballen som fikk siste Indians-spiller ut. (©NTB)