RINGTE GAMMEL TYSKER: José Mourinho har hentet Bastin Schweinsteiger tilbake i varmen. Her er Mourinho på dagens pressekonferanse. FOTO: Scanpix
RINGTE GAMMEL TYSKER: José Mourinho har hentet Bastin Schweinsteiger tilbake i varmen. Her er Mourinho på dagens pressekonferanse. FOTO: Scanpix Foto: Andrew Boyers

Mourinho: – Derfor ringte jeg til Schweinsteiger

José Mourinho bekrefter at Bastin Schweinsteiger (32) er hentet tilbake som et fullverdig medlem av førstelagstroppen.

Bastian Schweinsteiger har måtte trene på egenhånd eller med reservene tidligere denne sesongen etter å ha falt i unåde hos manager José Mourinho.

Men bare dager etter at tyskeren ble utelatt fra Manchester Uniteds offisielle bilde av troppen for sesongen 2016/17 trente midtbanestjernen plutselig med A-laget igjen.

– Tok avgjørelsen forrige torsdag
José Mourinho bekrefter at den tyske verdensmesteren nå er hentet tilbake i A-lagstroppen.

– Schweinsteiger er tilbake. Vi tok avgjørelsen forrige torsdag. Jeg ringte ham forrige fredag så han kunne være med og trene med førstelaget igjen mandag denne uken, sier Mourinho på pressekonferansen foran Europaliga-oppgjøret mot Fenerbahce.

TILBAKE: Bastian Schweinsteiger er tilbake i det gode selskap. 
TILBAKE: Bastian Schweinsteiger er tilbake i det gode selskap.  Foto: Jon Super

Han forklarer gjerne hvorfor den tyske veteranen plutselig er inne i varmen igjen.

– Det var en avgjørelse basert på det faktum at vi er inne i en vanskelig periode i sesongen. Ser du på Bastian og hvor profesjonell han er hver dag med sin fysiske trener, så er det vår profesjonelle vurdering å hente ham tilbake på laget. Vi har foreløpig ikke like store problemer på midtbanen som vi har i forsvar. Men om vi får problemer på midtbanen kan han være et alternativt for oss. Det er en avgjørelse som kan være positiv for gruppen, opplyser Mourinho.

Inne i en svak periode
Manchester United står uten seier i sine fire siste kamper i Premier League. 0-4-tapet mot Chelsea forrige helg ble etterfulgt av svake 0-0 mot dumpekandidat Burnley på Old Trafford.

Mourinho er fast bestemt på å snu trenden.

– Det jeg er fornøyd med er de prestasjonene vi har levert. Av og til vinner du kamper, men føler at prestasjonene ikke var gode nok. Andre ganger får vi dårlige resultater, men prestasjonene var gode. Jeg har en veldig god følelse overfor spillerne. Etter vårt dårlige resultat mot Chelsea, så svarte spillerne veldig godt mot Burnley, oppsummerer Mourinho.

– Hvem vet hva som skjer etter det?
Mourinho skrev i sommer under på en treårskontrakt med Manchester United. Men allerede nå spekuleres det i om portugiseren kan komme til å forlate Old Trafford mye tidligere enn først antatt.

– Akkurat nå er jeg der hvor jeg vil være. Jeg er glad for å være her og vil minst være her ut kontraktstiden. Men etter det, hvem vet? Jeg er en fotballmann, og en ung fotballmann også, sier en noe kryptisk Mourinho om sin fremtid.

Manchester Uniteds manager mener Europaligaen er blitt en tøffere liga å vinne siden vinneren automatisk får plass i Mesterligaen sesongen etter.

– Min mening er at Europaligaen har endret seg siden vinneren automatisk får spille i Mesterligaen. For noen år siden behandlet toppklubbene Europaligaen på en annen måte. Nå ser de alle på turneringen som en måte å komme til Mesterligaen på, konstaterer Manchester Uniteds manager.