JOHAUG: Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JOHAUG: Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Ikke bra for idretten

Sveriges statsminister om dopingsaken til Therese Johaug.

Dopingsaken til Therese Johaug engasjerer «alle», også Sveriges statsminister Stefan Løfven.

– En slik hendelse kan ikke bare føre til mindre tillit til idretten, men det kan også redusere interessen for idretten – og det hadde vært katastrofalt, sa den svenske statsministeren til Expressen om Johaug-saken under Nordisk Råds møte i København.

Overrasket

Stefan Løfven er skikkelig idrettsinteressert og følger langrenn ikke bare via TV-skjermen, men den svenske statsministeren har også vært tilstede på flere store renn.

– Det er klart jeg ble overrasket da jeg fikk nyheten om Therese Johaug. Nå vet vi ennå ikke helt hva som har skjedd i forbindelse med at hun har avlagt positiv prøve, men alle slike hendelser er selvsagt ikke bra for idretten.

– Hvordan ser statsministeren på de stadige avsløringene om idrettsutøvere som har dopet seg?

– Nå er det jo ikke alle avsløringer som viser at utøvere har jukset. Men, idretten lider jo under dopingsaker for det betyr også mistenksomhet. Dette skader jo idrettens anseelse og da går det på tilliten løs, som igjen kan gå utover interessen for idretten – og det hadde vært katastrofalt, understreker Sveriges statsminister, Stefan Løfven.

Erna Solberg

Norges statsminister Erna Solberg kommenterte Therese Johaug-saken alllerede dagen etter at nyheten kom om at Johaug hadde testet positivt.

– Jeg synes det er leit, sa Solberg til P4.

.