Start-Brann 1-2

Odd-Sogndal 3-1

To magiske scoringer av innbytter Erik Huseklepp og Fredrik Haugen sørger for at Brann er sikret Tippeliga-medalje sesongen etter opprykket fra OBOS-ligaen.

To scoringer snudde alt
Start tok ledelsen i Kristiansand og det så lenge mørkt ut for bergenserne, men først svinget Huseklepp tryllestaven drøyt 20 minutter før full tid og skrudde vakkert inn utligningen.

Så fulgte Haugen opp med en enda vakrere scoring da han hamret til fra distanse og limte ballen i krysset.

– Et fantastisk mål. Det er stort for oss. Vi skal egentlig ikke være her i år, men vi er her, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter å ha kysset Haugens sko

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

 Brann-treneren: – Et fantastisk mål. Det er stort for oss

Om det blir sølv eller bronse for Brann avgjøres i siste serierunde. For Odd vant nemlig sin kamp hjemme mot Sogndal søndag kveld og er dermed á poeng med Brann, men ligger bak på dårligere målforskjell.

– Jeg tror Brann og Bergen hadde jævlig godt av et år nede for å bli litt ydmyke og tenke at man må slåss for å vinne. Det har vi virkelig gjort i år. Vi har ikke lagt oss ned for å dø i en eneste kamp, sier Brann-kaptein Vadim Demidov.

Det er fremdeles uvisst om Demidov blir å finne i Brann-laget neste sesong. Men en som forsvinner etter siste serierunde er Erik Huseklepp, som er på vei til Haugesund. 32-åringen ble byttet inn i pausen og var med på å blåse liv i Brann etter et svak førsteomgang.

– Vi har vært nede med brukket rygg i OBOS. Nå er vi på medaljeplass ett år etterpå. Vi vil ha sølv. Vi skal gjøre alt vi kan for å få sølv, sier Huseklepp, som beskriver scoringen sin slik.

– Det var årets mål, så kom han (Haugen) og overgikk det.

Odd-medalje
Odd kunne også juble for medalje søndag kveld. Men i Skien tok Sogndal først ledelsen ved Jukka Raitala, hans første scoring i Tippeligaen. Men telemarkingene løftet seg og like etter at timen var passert satte Fredrik Nordkvelle inn 1-1. Stefan Mladenovic snudde kampen for vertene, før Rafik Zekhnini fjernet all tvil da han utnyttet slapt keeperspill fem minutter før full tid.

I siste serierunde venter Sarpsborg 08 på hjemmebane for Brann, mens Odd skal til Tromsø.

 Sammendrag: Slik sikret Odd medalje