Mourinho sendt på tribunen etter dommerprotester i frustrerende 0-0-kamp

José Mourinho var misfornøyd med at laget ikke fikk straffespark i 0-0-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Burnley 0-0

Se straffesituasjonen som fikk Mourinho til å rase øverst.

José Mourinho måtte se andre omgang fra tribunen da Manchester United bare klarte 0-0 hjemme mot Burnley.

Grunnen til at han ble forvist fra benken er ifølge BBC at Mourinho klaget kraftig på dommer Mark Clattenburg i pausen.

Det skjedde påfølgende en straffesituasjon rett før pause der United følte seg snytt.

Matteo Darmian gikk i bakken etter å ha fått et kakk på leggen av Jon Flanagan.

Delt panel

Det var en vanskelig avgjørelse å fatte for dommerne, og selv etter repriser slet Premier League-panelet med å konkludere.

– Darmian går utrolig lett i bakken, men det Flanagan gjør med å slenge ut beinet er utrolig dumt, så jeg heller mer mot ja (det er straffespark) enn nei, sier Simen Stamsø Møller.

– Jeg syns ikke at det hindrer ham. Han utnytter at det er kontakt og kaster begge beina opp. Jeg syns ikke det er nok til at det er straffespark, men det er blitt dømt på slike tidligere, sier Petter Myhre.

Aktiv fra tribunen

For José Mourinho var det derimot et klokkeklart straffespark, noe han viste med all mulig tydelighet med kroppsspråket.

I garderoben har han tydeligvis vist det også verbalt.

Den portugisiske manageren var imidlertid aktiv fra tribunen og sendte lapper ned til benken da han fant sin endelige posisjon.

Først ble han sendt til en plass rett ved siden av benken, så måtte han flytte seg oppover før han havnet på en VIP-plass.

Her gir Mourinho sine instruksjoner fra tribunen

I trøbbel fra før

Etter kampen var det United-assistent Rui Faria som møtte pressen, siden Mourinho slipper dette etter å ha blitt bortvist.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det er ikke viktig hva José sa. Det viktige er hva dommeren skriver i sin rapport, sa Faria om hendelsen.

– Jeg syns dommeren gjorde en fantastisk jobb. Jeg vil ikke si mer enn det.

Mourinho er allerede i trøbbel med det engelske fotballforbundet etter kommentarene om dommer Anthony Taylor før kampen mot Liverpool.

I går kom nyheten om at Mourinho risikerer flere kampers karantene for sine påstander om at Taylor ikke var egnet til å dømme kampen.

For ett år og fem dager siden ble portugiseren vist på tribunen i Chelseas tap for West Ham. Da ville han inn i dommergarderoben i pausen.

Det ble starten på slutten på Chelsea-karrieren til Mourinho.

Sjansesløseri og Heaton-helt

Både Manchester United og manager José Mourinho var frustrert over at stillingen var 0-0 etter en første omgang der de var fus i alt.

United burde ha ledet, selv før den omdiskuterte straffesituasjonen.

En utrolig Tom Heaton i Burnley-buret stoppet alt som kom seg forbi forsvaret.

Manchester United dominerte kampen også utover i andre omgang, men uten å utnytte noen av de store sjansene de hadde - til tross for 37 avslutninger.

Etter at Ander Herrera fikk sitt andre gule kort ble det ikke akkurat lettere for hjemmelaget, og gjestene fikk også en sjanse til å stjele med seg det hele, men klarte ikke å sette den.

– Vinner 49 av 50 slike kamper

Istedet ble det Zlatans, Matas, Rooneys og resten av United-stjernenes sjansesløseri som kostet United poeng. I tillegg til Tom Heaton, da.

Og om du spør José Mourinho: trolig dommer Mark Clattenburg.

Et poeng hjemme mot Burnley er for svakt, uansett foranledning. Med 15 poeng på 10 kamper er de åtte poeng bak Manchester City og Arsenal.

– Man kan begynne å snakke om krise, for dette er så langt unna manus for Manchester United, men i dag kan jeg ikke tro at de ikke klarte å vinne, sier Simen Stamsø Møller.

– Normalt så vinner United 49 av 50 slike kamper. Når man har en av verdens beste avsluttere på topp i Zlatan Ibrahimovic som bommer på sjanse etter sjanse etter sjanse så er det nesten så man må begynne å lure på om det er en forbannelse, istemmer Petter Myhre.

– Jeg syns vi må gratulere guttene. Det var en fantastisk prestasjon. Med elleve mann dominerte vi kampen, skapte sjanser, men vi scoret ikke, sier Rui Faria.

En stor del av grunnen var Tom Heaton, hvis kanskje beste redning var på et av flere forsøk fra Zlatan Ibrahimovic.

– Heldigvis reddet jeg, men skuddet knakk nesten armen min, sier Heaton etter kampen.


Se det vanvittige sjansesløseriet