Giroud tilbake med et smell da Arsenal knuste Sunderland på sju eksplosive minutter

– Det er magnifique, roser TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Sunderland-Arsenal 1-4

Se høydepunkter øverst.

Arsenal var i ferd med å tulle det til mot Sunderland da Olivier Giroud entret banen på stillingen 1-1 med 20 minutter igjen å spille.

Giroud var imidlertid med å slukke lyset for hjemmelaget på Stadium of Light.

Bare to minutter tok det for Giroud å score sesongens første mål, og sju minutter senere var stillingen 4-1 etter at franskmannen hadde scoret ytterligere ett og Alexis hadde puttet på sitt andre.

– Snakk om å komme tilbake for Giroud. Det er magnifique, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Girouds to mål var hans to første berøringer i kampen. Effektivitet personifisert.

– Giroud i boks er veldig, veldig ofte mål, sier Simen Stamsø Møller i Premier League-studio.

Et vellykket bytte, men et som Arséne Wenger ikke vil ta veldig mye av æren for.

– Man trenger ikke å være spesielt dyktig manager å avgjøre at han skulle inn, sier Wenger.

– Manageren har det lett når han har kvalitetsspillere på benken. Det var 1-1 og vi hadde Giroud der.

Positivt og negativt

Arsenal som måtte klare seg uten Santi Cazorla, Nacho Monreal og Theo Walcott på grunn av skader, fikk dermed også noe å glede seg over på skadefronten.

Også Aaron Ramsey var tilbake på banen, og han markerte seg med en målgivende pasning da klubben klatret til topps på Premier League-tabellen.

– De vant fortjent i dag, og når vi ser at Giroud er tilbake og de kan bruke Sanchez på kant, at Ramsey er tilbake igjen og man vet hva de har i bakkant med Walcott og Cazorla, så ser det veldig bra ut, sier Petter Myhre.

For David Moyes og Sunderland vokser krisen. Klubben satte ny negativ rekord i Premier League-æraen med bare to poeng på sesongens første 10 kamper.

Positivt er det heller ikke at John O' Shea måtte forlate banen med skade.

– Jeg blir ikke overrasket om dette var David Moyes' siste kamp som Sunderland-manager, med historikken Sunderland driver på. Om dette var nådestøtet eller det kommer siden det er ikke sikkert, men om han sitter til jul blir jeg veldig, veldig overrasket, sier Stamsø Møller.

Alexis flydde høyt

Gjestene startet kampen best, og etter et par farligheter brøt de gjennom da det var spilt 18 minutter.

Et innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain fant banens laveste Alexis Sànchez (169 cm) som knuste Sunderlands stopperkjempe Lamine Koné (186 cm) i hodeduell.

Scoringen kom etter strålende angrepsspill: 22 sammenhengende pasninger i Arsenal-laget før chileneren scoret sesongens sjuende.

Det var selvsagt ikke åpningen kriserammede Sunderland hadde sett for seg, og allerede i angrepet etter fikk de muligheten til å utligne. Patrik van Aanholts frispark fra 20 meter gikk rett på utsiden av stolpen til Petr Cech i Arsenal-målet.

Og Sunderland yppet seg videre: Jermain Defoe satte ballen i nettet bare minutter senere, bare for å se at han og lagkamerat Whabi Kazri korrekt var avvinket for offside i forkant.

Men det var Arsenal som var best, og Mesut Özil hadde sjansen til å score både ett og to i den første omgangen uten å lykkes.

Straffet Arsenal

Sunderland mistet kaptein John O'Shea til skade kort tid før pause, uten at det så ut til å prege vertene som hevet seg i andre omgang, uten at de klarte å skape det helt store innledningsvis.

Istedet misbrukte Arsenal flere store sjanser etter overgangsmuligheter, og fikk heller ikke straffe da Alexis Sánchez gikk i bakken i en duell med Lamine Koné til tross for at han ble både holdt og dømt.

– Jeg synes det er utrolig dårlig dømt av Atkinson, og det holdt på å koste Arsenal dyrt, sier Simen Stamsø Møller.

Straffe ble det imidlertid andre veien da Sunderlands Duncan Watmore kom alene med Petr Cech bare noen minutter senere. Watmore gikk rundt Arsenal-keeperen som klønete felte Sunderland-spilleren.

– Det er en klar straffe, konkluderer Petter Myhre i Premier League-studio.

Fra straffemerket var Jermain Defoe sikker.

Girouds magiske minutter

En frustrert Alexis klaget på seg gult kort etter utligningsmålet, men kanaliserte frustrasjonen til positiv energi da han var sentral i angrepet som sendte Arsenal foran igjen.

Sanchez spilte ballen til Gibbs som slo inn foran mål. Der var innbytter Olivier Giroud som fluktet ballen i mål med venstrefoten. Hans første for sesongen etter at franskmannen har vært ute med skader.

Bare minutter senere stanget han inn Mesut Özils hjørnespark.

Og da kom ketchupeffekten virkelig for Arsenal, mens Sunderland sleit i forsvarsrekkene. Bare et minutt senere dundret Kieran Gibbs ballen i stolpen før Ramsey ga returen til Alexis som driblet seg til 4-1-ledelse.

Da var det ingen vei tilbake.