«LIKE SOM BÆR»: Aftonbladet vitser om at Therese Johaug ligner Piper Chapman, som tilbringer dagene i fengselsdrakt i tv-serien Orange Is The New Black. Fotomontasje: Twitter.com/sportbladet / Berit Roald / NTB scanpix
«LIKE SOM BÆR»: Aftonbladet vitser om at Therese Johaug ligner Piper Chapman, som tilbringer dagene i fengselsdrakt i tv-serien Orange Is The New Black. Fotomontasje: Twitter.com/sportbladet / Berit Roald / NTB scanpix

Slik vitser svensk avis med Therese Johaug

Sammenligner Therese Johaug med karakter i fengselsdrama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske storavisen Aftonbladet vitser med Therese Johaug etter at hun møtte pressen torsdag.

På sin Twitter-konto har avisens sportsredaksjon lagt ut en bildemontasje med Therese Johaug og karakteren Piper Chapman fra tv-serien Orange Is The New Black.

Med hastagenen #johaug og #orangeisthenewblack er det liten tvil om hva avisen sikter til. Orange Is The New Black følger karakteren Piper Chapman i fengselet, og hennes familie og venner utenfor.

Det er den oransje fengselsdrakten, og at Johaug selv stilte i oransje under pressemøtet, som gjør at de trekker parallellen.

En annen svensk avis, Expressen, har skrevet en artikkel om hvordan Johaugs klesvalg ble en snakkis i sosiale medier.

Therese Johaugs advokat, Christian B. Hjort, har ikke besvart TV 2s henvdelser om saken.

– Man blir litt mistenksom
Expressen fikk også møte Johaug under torsdagens pressemøte. Journalist Ludvig Holmberg føler seg ikke sikker på at den hele sannheten har kommet frem.

– Jeg vet ikke. Etter den første pressekonferanse var det to store spørsmål. Hvordan legen kunne gå glipp av dopingmerkingen, og hvorfor ikke Therese Johaug sjekket en, to eller tre ganger slik som hun pleier. Jeg har fortsatt ikke helt fått svar på de spørsmålene, sier han til TV 2.

– Hvordan reagerer du på at du ikke får svar?

– At man blir litt mistenksom. Jeg forstår at det spekuleres. I Sverige har vi nye teorier om hva som egentlig skjedde hver eneste dag. I dag har Therese uttalt seg i flere intervjuer og satt ned foten. Hun sier at hun er forbannet på at folk spekulerer, men det er naturlig når man får en historie som har visse hull, sier Holmberg.

– Umenneskelig
Men Johaug får også støtte fra svensk hold.

– Man får velge om man tror på henne eller ikke. Jeg tror på henne, selv om jeg ikke er sikker på om hun svarer på alle spørsmål enda. Jeg forstår de som ikke tror henne også, for det er jo standard i dopingsaker at man kommer med unnskyldninger, sier SVTs skiekspert Anders Blomquist til svt.se.

Han er svært kritisk til de som kommer med ville teorier eller som viser skadefryd.

– Som utøver lever man helt for sin idrett, og man lever for det man presterer. Om man tror på historien hennes så er det et menneske i dyp, dyp krise. Rettssikkerheten for en idrettsutøver er mye mindre enn ellers i samfunnet. Man skal dømme henne for det hun har gjort, men man må også se det fra den andre siden og ikke slenge ut dårlige underbygde teorier eller skadefryd. Det synes jeg er umenneskelig, sier han.