Rosenborg til cupfinalen: – Det er utrolig deilig

Trønderne hadde full kontroll mot Bodø/Glimt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Bodø/Glimt 2-0

Regjerende cupmester Rosenborg er klar for en ny cupfinale etter å ha slått Bodø/Glimt 2-0 på Lerkendal onsdag.

– Vi styrte det og hadde god kontroll på Glimt, men kunne avgjort det litt før, sier trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Se kampreferat over!

Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik scoret målene som sendte Rosenborg til finalen, og trønderne kan dermed ta the double for andre år på rad.

– Det er utrolig deilig. Den desidert største enkeltkampen vi har i Norge. Jeg priser meg lykkelig over å få spille den igjen, sier Pål André Helland til NRK.

Gytkjær med tverrliggertreff
Det var Christian Gytkjær som fikk kampens første store sjanse, da dansken hamret ballen i tverrliggeren fra 25 meter etter seks minutters spill.

Etter 22 minutter gikk det bedre for vertene da Gytkjær prøvde seg som tilrettelegger. Mike Jensen fant landsmannen ute til høyre. RBK-toppscoreren la inn foran mål, der Fredrik Midtsjø kom stormende og kjempet ballen i mål i duell med en Glimt-forsvarer.

– Jeg er ikke sikker på om jeg var borti den, men jeg kan ta målet, smiler Midtsjø til NRK.

Bakenga misset kjempesjanse
I andre omgang kom Mushaga Bakenga til flere sjanser for trønderne, og etter 59 minutter fikk han en helt vanvittig sjanse. Glimt-keeper Simon Thomas vartet opp med en mesterlig redning og fikk slått ballen i tverrliggeren, før han deretter hindret Bakenga i å brassesparke returen i mål.

Bakenga ble liggende og måtte få behandling etterpå, men RBK-angriperen kom seg på beina igjen.

Skjelvik doblet
I siste minutt av ordniær tid fikk Midtsjø en fantastisk mulighet til å bli tomålsscorer. Midtbanespilleren kom alene med keeper, men avslutningen var svært svak.

Men når Glimt måtte frem, så ble det kontringsrom for Rosenborg. Da Pål André Helland spilte Jørgen Skjelvik alene med keeper, var det ikke lenger noen tvil.

Med 2-0-seier er Rosenborg klar for cupfinalen. Der møter de Strømsgodset eller Kongsvinger. De to møtes torsdag.