Landslagstrener Roar Hjelmeset vil ikke svare på spørsmål om hva som skjedde etter at Therese Johaug fikk solbrente lepper under treningssamlingen i Seiser Alm.

Hjelmeset viser til at medisinsk ansvarlig under dette oppholdet var fysioterapeut Torger Hansen, som også ar administrativ leder av helseteamet i langrenn.

Hansen er også i Val Senales, men får ikke stille til intervju. Pressekontakt Gro Eide sier at Torger Hansen ikke er tilgjengelig og viser til den nyansatte sjefslegen i langrenn, Petter Olberg.

– Jeg kjenner dessverre ikke mer til hva som har skjedd enn det som ble fortalt på pressekonferansen 13. oktober og ellers det som har stått i media, så jeg har dessverre lite å bidra med, sier Olberg.

– Ikke lett å få stilt spørsmål til de rette personene når det blir gitt munnkurv?

– Jeg har sagt meg villig til å svare på medisinske spørsmål som måtte være i forbindelse med denne saken, og utover at jeg har gitt min kollegiale støtte til Fredrik Bendiksen, har jeg ikke snakket med Bendiksen om hva som har hendt.

– Hva synes sjefslegen i langrenn om Johaug-saken?

– Det som er mest vanskelig å forstå er hvordan en lege som er så ryddig kan gjøre en slik tabbe, sier Petter Olberg.

Selv om norsk langrenn har fått to dopingsaker i år så fortsetter Torger Hansen som administrativ leder for helseteamet, opplyser pressekontakt Gro Eide.