ANNONSØRINNHOLD:

Olaug Tvedten til finalen i «Årets fotballtalent»

Tvedten ble stemt frem som vinner av den tredje delfinalen til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund nominerte Sander Berge (Vålerenga), Rikke Nygard (Arna-Bjørnar) og Olaug Tvedten (Avaldsnes) til den siste delfinalen i Statoils «Årets fotballtalent».

Olaug Tvedten ble stemt frem som vinner og er derfor videre til årets store finale sammen med Kristine Bjørdal Leine som vant delfinale 1 og Martin Samuelsen som vant delfinale 2.

Samtidig skal hun gi 50.000 kroner til klubben som har betydd mest for egen utvikling.

– Jeg vil gi pengene til klubben jeg startet i, Trott fra Stord. Grunnen til det er fordi de har vært veldig viktig for meg. Jeg har utviklet meg som fotballspiller i Trott i alle år. Jeg startet nettopp i Avaldsnes, så Trott har vært utrolig viktig gjennom alle årene.

Kreativ spiller

Tvedten har alltid likt å være kreativ med ball og har ofte spilt med gutter i oppveksten.

– Mine sterke sider som fotballspiller vil jeg si er teknikken min, jeg ser ofte muligheter som ikke alle andre ser. Så synes jeg at jeg har en bra pasningsfot og en god skuddfot, sier 16-åringen.

Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil gratulerer Tvedten med seieren.

– Olaug Tvedten har lekt med ball helt siden hun var fire-fem år gammel og har utviklet et stort teknisk register i tillegg til masse kreativitet, sier Onsager Keiserud.

Nå møter hun Kristine Bjørdal Leine og Martin Samuelsen i finalen til Årets fotballtalent.

Om kåringen

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av en jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoils Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Onsager Keiserud.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som doneres til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Vinnerene av de tre delfinalene vil kjempe om tittelen «Årets fotballtalent».

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)