Skipresident Erik Røste under fredagens informasjonsmøte for kretslederne for ski samlet og langrenn på Helsefyr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Skipresident Erik Røste under fredagens informasjonsmøte for kretslederne for ski samlet og langrenn på Helsefyr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Johaug-saken: Røste slår tilbake mot FIS-presidenten

Skipresident Erik Røste mener FIS-president Gian Franco Kasper forhåndsdømmer Therese Johaug. Kasper sier til Dagbladet at Johaug må straffes hardt hvis hun har skyld i dopingsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overfor Dagbladet advarer Kasper mot å frifinne Johaug, som har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Norges Skiforbund understreker i en uttalelse at «NSF er svært varsomme med å kommentere saken så lenge den er under behandling i Antidoping Norge», men skipresident Røste ønsker likevel å kommentere Kaspers utspill.

– Dersom FIS-president Gian Franco Kasper er riktig sitert, er jeg overrasket og skuffet. Det kan oppfattes som en forhåndsdømming, noe jeg har liten sans for, sier Erik Røste til NTB.

FIS-president Gian Franco Kasper.
FIS-president Gian Franco Kasper. Foto: Lehtikuva

Kasper, president i Det internasjonale skiforbundet (FIS), sier følgende til Dagbladet:

– Jeg har ikke bevisene foran meg, så de må nordmennene vise fram. Men normalt, om hun (Johaug) er skyldig, er det helt klart at hun burde få fire år. Det er det ikke noe spørsmål om.

Han sier også at han har sine tvil om forklaringene til Johaug og legen.

(©NTB)