Tottenham målløse etter knallhard batalje

Tottenham målløse for første gang i årets Premier League-sesong. Gjestene var heldige som fikk avslutte kampen med elleve mann etter stygg Sissoko-albue.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Tottenham 0-0

Etter en beintøff batalje på Vitality Stadium gikk Tottenham for første gang målløse av banen i årets Premier League-sesong. I en første omgang preget av knallharde dueller og mange gule kort, ble både Bournemouth og Tottenham stoppet av tverrliggeren.

Kampens mest kontroversielle situasjon skjedde likevel på tampen av andre omgang, da Moussa Sissoko slo Harry Arter i ansiket med albuen, uten at dommeren valgte å gjøre noe med det.

– Det er et klart rødt kort. Jeg blir ikke overrasket om Premier League-panelet ser på denne situasjonen i ettertid. Det som gjør det enda verre er at ballen i tillegg er ute av spill, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Situasjonen oppstod da begge spillerne prøvde å hente ballen for å ta et innkast.

– Det er en albue rett i ansiktet. Det er ikke pent å se på i det hele tatt. Kroppspråket til dommerne tilsier at de ikke så situasjonen, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Se episoden i videovinduet øverst i saken.

Hovedpersonen selv har allerede skværet opp med Tottenham-spilleren.

– Han (Sissoko) sa til meg at det var et uhell. Han virker ikke å være en sånn type spiller, så jeg er sikker på at det var et uhell, sier Arter.

Bournemouth-manager Eddie Howe sier at han ikke så situasjonen. Han var likevel en meget fornøyd mann etter ett poeng mot topplaget.

– Vi ville spille med høy intensitet og det klarte vi. Dagens kamp gjorde meg mer glad enn forrige helgs 6-1-seier mot Hull, sier Howe.

Slik var kampen
Kampens første sjanse var det vertene som fikk. Joshua King hoppet over ballen etter en kort corner, og Dan Gosling la ballen inn til Charlie Daniels. Bournemouth-spilleren avsluttet på direkten fra kort hold, men Hugo Lloris reddet med kneet og ballen gikk i tverrligger og ut.

Og vertene fortsatte å dominere i åpningsminuttene. Etter 15 minutter kombinerte Jack Wilshere og Callum Wilson fint på midtbanen, før Wilshere slo en presis stikker i bakrom til Wilson. Spissens avslutning fra skrått hold ble blokkert.

Minuttet senere viste Erik Lamela seg frem, da han dunket ballen i krysstangen og ut fra omlag 20 meter. Forarbeidet til Dele Alli med to tunneler på to sekunder var også av høy klasse. Like etter viste argentineren seg frem fra en vesentlig verre side, da han klippet ned Adam Smith. Dommer Craig Pawson valgte å dra opp det gule kortet.

Midtveis i omgangen var det Christian Eriksens tur til å prøve seg fra distanse. Skuddet gikk via Harry Arter, men Artur Boruc ble ikke satt ut av retningsforandringen, og polakken reddet forsøket.

Syv minutter før pause gikk Lamela i bakken etter en duell med Daniels innenfor Bournemouths sekstenmeter, men Pawson vinket spillet videre. Kort tid senere havnet argentineren igjen i begivenhetens sentrum, da han kastet seg inn i en tøff takling på Gosling. Der kunne Spurs-spilleren ha fått sitt andre gule for dagen, men dommeren nøyde seg med et frispark.

– Lamela fikk et ørlite touch på ballen og det var nok det som reddet ham, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland om taklingen.

Like før pause fikk Danny Rose et gult kort, etter å ha taklet King bakfra. Dermed ble det delt ut fem gule kort i løpet av de første 45 minuttene (ett til Bournemouth og fire til Tottenham). På overtid av omgangen fikk Wilson to brukbare muligheter til å sende vertene i ledelsen, men avslutningsforsøkene ble for upresise. Lagene gikk dermed til pause med 0-0 etter en intens og underholdende første omgang.

Andre omgang
Bortelaget åpnet best etter hvilen. Alli testet skuddfoten fra 20 meter, men Boruc reddet uten å anstrenge seg altfor mye. Kort tid senere slapp Lamela fri i bakrommet - takket være en herlig Eriksen-flikk - men argentineren ble løpt opp før han fikk avsluttet. Tottenham-presset fortsatte, men det kompakte Bournemouth-forsvaret gjorde det vanskelig for gjestene fra hovedstaden.

Etter 75 minutter slo innbytter Moussa Sissoko en smart pasning til Rose på motsatt side av boksen, men Boruc kastet seg ned og reddet igjen.

Tolv minutter før slutt ble det igjen litt kontroverser. Bournemouths Arter ble rasende etter at Sissoko slang albuen rett i ansiktet til engelskmannen, da de begge prøvde å hente ballen utenfor sidelinjen. Etter litt tumulter valgte likevel dommeren å la kortene bli i lommen.

– Den er ikke pen. Det er en albue rett i ansiktet, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Dermed steg temperaturen betraktelig, og det resulterte også i flere sjanser. Syv minutter før slutt fikk Bournemouth en dobbeltsjanse, men Tottenham-forsvaret fikk avverget i siste liten. Både Wanyama og Vertonghen kastet seg inn med stor kraft og hindret avslutningsforsøkene.

I det 88. minuttt hinket Joshua King av banen med det som kunne se ut som en skade.

To minutter fulltid ble et Lamela-skudd blokkert, og Bournemouth kom på en farlig kontring. Den rant ut i et hjørnespark. Kort tid senere fikk Benik Afobe en god mulighet til å stange inn seiersmålet, men headingen gikk like over mål.

Dermed endte målløst på Vitality Stadium. Tottenham er fortsatt ubeseiret i årets sesong, og ligger på en foreløpig tredjeplass før de resterende kampene i runden spilles. Bournemouth ligger foreløpig på niendeplass.

Arsenal-utlånte Jack Wilshere spilte for øvrig 90 minutter i Premier League for første gang siden september 2014!

Slik stilte lagene:

Bournemouth: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Arter, Gosling; Ibe (Gradel), Wilshere, King (Fraser); Wilson (Afobe).

Tottenham: Lloris; Walker, Dier, Vertonghen, Rose; Wanyama, Dembélé; Lamela, Eriksen, Alli (Sissoko); Son (Janssen).