ANNONSØRINNHOLD:

– Jeg hadde alltid med meg fotballen

Olaug Tvedten er siste kandidat i den tredje delfinale til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016. Nå presenteres siste kandidat i den tredje delfinalen: Olaug Tvedten.

Hun har tidligere spilt på Trott, men signerte for Avaldsnes i juni i år. Hun er bare 16 år men har allerede 14 aldersbestemte landskamper.

– Mine sterke sider som fotballspiller vil jeg si er teknikken min, jeg ser ofte muligheter som ikke alle andre ser. Så synes jeg at jeg har en bra pasningsfot og en god skuddfot, sier 16-åringen.

– Lagets kreative spiller

Olaug Tvedten spilte en meget sentral rolle for Norges J16-lag da de vant Åpent Nordisk Mesterskap i sommer.

– Du liker å være kreativ på banen og skape ting?

– Ja, det syns jeg er det kjekkeste. Å være en spiller som kan få ballen og sentre en pasning som kanskje ingen hadde forventet.

Dette sier TV 2s fotballekspert Jesper Matisen om Olaug Tvedten:

– Hun er lagets kreative spiller, med et veldig godt blikk for sine medspillere og for de avgjørende pasningene. Hun er også en stabil målscorer og har meget god teknikk.

Tvedten fikk også spilletid for Avaldsnes i Champions League-kvalifiseringen i Finland.

– Det å få spilt i Champions League-kvaliken er utrolig stort for meg som fotballspiller. Det kan egentlig ikke bli så mye større.

UTVIKLET SEG: Tvedten forteller at hun utviklet seg som fotballspiller raskt når hun spilte med gutter. FOTO: Magnus Owe.
UTVIKLET SEG: Tvedten forteller at hun utviklet seg som fotballspiller raskt når hun spilte med gutter. FOTO: Magnus Owe.

Har spilt mye med gutter

Da hun spilte på Stord for Trott, spilte hun ofte med gutter, noe som gav henne god motstand.

– Guttene er mye raskere og sterkere. Det går mye fortere der, så jeg lærte å holde tempoet deres. Jeg utviklet meg som fotballspiller ganske raskt.

– Du har vært glad i å spille fotball helt siden du var liten?

– Ja, jeg hadde alltid med meg fotballen. Når jeg var sånn 4-5 år så var det eneste jeg trengte en fotball, truse og leggskinner, ler hun.

Tvedten ønsker å gi pengene til Trott.

– Jeg vil gi pengene til klubben jeg startet i, Trott fra Stord. Grunnen til det er fordi de har vært veldig viktig for meg. Jeg har utviklet meg som fotballspiller i Trott i alle år. Jeg startet nettopp i Avaldsnes, så Trott har vært utrolig viktig gjennom alle årene.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Tidligere vinnere:

2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)