Pogba-suser senket Nederland

Paul Pogba ble matchvinner da Frankrike vant 1-0 mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - Frankrike 0-1

Mandagens seier gjør at Frankrike ligger helt likt med Sverige i gruppe A med syv poeng og fire plussmål etter de tre første VM-kvalifiseringskampene.

Nederland ligger på tredjeplass i gruppen med fire poeng.

Pogba-scoring før pause
Det var de tapende EM-finalistene Frankrike som åpnet klart best på Amsterdam ArenA og presset hjemmelaget langt bakover på banen.

Tingene ble heller ikke bedre for de oransje da tomålsscoreren fra kampen mot Hviterussland, Quincy Promes, måtte ut med skade etter drøye 15 minutter.

Men hjemmelaget jobbet seg inn igjen i kampen og etter 23 minutter var Virgil van Dijk nær ved å skli inn et mål etter et fint frispark fra Memphis Depay.

Etter 30 minutter var det imidlertid Frankrike som gikk opp i ledelsen. Paul Pogba fikk en pasning fra Dimitri Payet og hamret til fra utsiden av 16-meteren. Det knallharde skuddet gikk via keeper Maarten Stekelenburg og i mål.

Fem minutter før pause mente Nederland at de ble snytt for et straffespark etter at Laurent Koscielny tilsynelatende handset inne i 16-meteren.

Arsenal-stopperen falt og var borti ballen med begge hendene, men dommer Damir Skomina lot spillet gå videre.

Keeperne i fokus i andre omgang
Frankrike fikk den første store målsjansen etter pause da Kevin Gameiro kom alene med keeper ti minutter ut i omgangen. Denne gangen var imidlertid Stekelenburg på hugget og reddet forsøket fra Sevilla-angriperen.

Everton-keeperen måtte i aksjon igjen etter 65 minutter. Denne gangen reddet han en knallhard heading fra Pogba.

To minutter før slutt fikk hjemmelaget en gedigen mulighet til å utligne, men Hugo Lloris reddet skuddet til Memphis Depay.

Liverpools Georginio Wijnaldum haltet ut med en strekk etter en drøy time.

Sverige med storseier
I samme gruppe vant Sverige 3-0 mot Bulgaria på Friends Arena mandag. Ola Toivonen, Oscar Hiljemark og Victor Lindelöf scoret for svenskene.